Valve Media osti osuuden kotkalaisesta Mediatehdas Dakarista

Kimmo Seppälä

Hannu Oksanen (takana) ja Pasi Riiali yhdistivät kymmen vuotta sitten yrityksensä (Oksanen Töölöstä ja Media Center) Mediatehdas Dakariksi. Nyt osakkaaksi Dakariin on tullut Valve Media Oy.
Hannu Oksanen (takana) ja Pasi Riiali yhdistivät kymmen vuotta sitten yrityksensä (Oksanen Töölöstä ja Media Center) Mediatehdas Dakariksi. Nyt osakkaaksi Dakariin on tullut Valve Media Oy.

Kotkalaisen Mediatehdas Dakarin taloudellinen pohja vahvistuu. Digitaalisen sisältömarkkinoinnin yritys Valve Media Oy on ostanut osuuden Dakarista. Tavoitteena on syventää yhtiöiden välistä yhteistyötä liikkuvan kuvan tuotannoissa. Molemmat tahot jatkavat toimintaansa itsenäisinä brändeinä.

— Strategiamme mukaisesti kasvatamme sisällöntuotannon osaamistamme ja haemme kasvua liikkuvan kuvan tuotannoissa. Yhteistyössä Dakarin kanssa voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin, toteaa Valve Median toimitusjohtaja Isto Kannisto.

Kanniston mukaan liikkuvan kuvan tarve kasvaa jatkuvasti sekä kuluttaja- että yritysbrändien puolella.

— Brändätyt sisällöt ovat yhä vahvemmin keskiössä, joten jo käytännössä testattu yhteistyömme syventyy nyt luontevasti yhtiökumppanuudeksi ja tukee kasvuamme.

Dakar ja Valve ovat tehneet perinteistä alihankintaan perustuvaa tuotantoyhteistyötä jo useiden vuosien ajan.

— Yhtiöiden nykyisiä asiakkaita palvellaan kuten ennenkin, mutta nyt asiakkailla on mahdollisuus hyödyntää laajempaa yhteistä osaamista ja palvelutarjontaa osana jatkuvasti kasvavaa ja viihteellisiin sisältöihin perustuvaa brändinrakentamista, kuvailee Dakarin toimitusjohtaja Pasi Riiali yhteistyön tavoitteita.

— Toimintamalli keventää ja tehostaa perinteistä tapaa suunnitella ja tuottaa elämyksellistä ja viihteellistä sisältöä kanavariippumattomasti.

Erikokoiset yhtiöt

Valve Media Oy:n liikevaihto oli vuonna 2015 5,3 miljoonaa euroa. Se työllisti 47 henkilöä. Liikevaihto nousi 26,1 prosenttia. Tilikauden tulos oli 311000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 7,5. Yhtiön omavaraisuusaste oli 17,8 prosenttia.

Mediatehdas Dakar Oy:n liikevaihto oli vuonna 2016 543000 euroa. Se työllisti 8 henkilöä. Liikevaihto laski 18,8 prosenttia. Tilikauden tulos oli -20000 euroa ja liikevoittoprosentti oli -2,8. Yhtiön omavaraisuusaste oli 2,8 prosenttia.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.