Kotkan Amarillossa myöhään perjantai-iltana vieraillut asiakas on saattanut tartuttaa koronan joihinkin asiakkaisiin – Paikalla olleiden henkilöiden on syytä tarkkailla oireitaan

Henkilön seurueeseen kuulumattomien ja ravintolassa tuolloin asioineiden muiden asiakkaiden riski saada tartunta on pieni.

Nea Hemming

Kotkan Amarillossa viime perjantaina 24. heinäkuuta kello 23–01 asioineella henkilöllä on myöhemmin todettu Covid19-infektio.
Kotkan Amarillossa viime perjantaina 24. heinäkuuta kello 23–01 asioineella henkilöllä on myöhemmin todettu Covid19-infektio.

Kotkassa ravintola Amarillossa viime perjantaina 24. heinäkuuta kello 23–01 asioineella henkilöllä on myöhemmin todettu Covid19-infektio. Hän on saattanut ravintolassa ollessaan olla tartuttava, kerrotaan Kymen Seudun Osuuskaupan tiedotteessa.

Sairastuneen seurueesen on otettu yhteyttä

Kymsoten Tartuntatauti ja infektioiden torjuntayksikkö on ottanut yhteyttä sairastuneen henkilön seurueeseen sekä sen välittömässä lähipiirissä oleviin henkilöihin.

Koronavirukseen sairastunut henkilö on tällä hetkellä eristyksessä kotonaan.

– Henkilön seurueeseen kuulumattomien ja ravintolassa tuolloin olleiden muiden asiakkaiden riski saada tartunta on pieni. Mikäli ravintolassa samaan aikaan olleilla ilmaantuu oireita, heitä kehotetaan hakeutumaan herkästi Kymenlaakson keskussairaalan Infektiopäivystykseen, sanoo Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen.

"Poikkeustilanne ei ole ohi"

Ravintola Amarillossa tapahtunut on otettu vakavasti.

– Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys on meille tärkeintä. Haluamme kertoa tilanteesta asiakkaillemme avoimesti, jotta samaan aikaan paikalla olleet ovat tietoisia tapahtuneesta, sanoo hotellinjohtaja Olli Järvinen Kymen Seudun Osuuskaupasta.

Ravintolassa toiminta on ollut tämän hetkisten ohjeistusten mukaista ja hygienia- ja turvallisuusohjeista on huolehdittu tarkasti.

– Tämä on valitettava muistutus siitä, että koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ei ole ohi ja meidän jokaisen on tärkeää huolehtia omalta osaltamme ohjeistuksista, kuten käsihygieniasta ja turvaväleistä tarkasti. Tapahtunut on tärkeä muistutus myös siitä, että vähänkään sairaana ei nyt tulisi liikkua ihmisjoukoissa, toteaa Järvinen.