Kotkassa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa – Koko Suomessa uusia tartuntoja on 64

Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mielestä Suomessakin voisi rajoittaa anniskelua samalla tavalla kuin Virossa.

Timo Mustalampi

Viro on ilmoittanut kieltävänsä alkoholianniskelun ravintoloissa öisin. Arkistokuva.
Viro on ilmoittanut kieltävänsä alkoholianniskelun ravintoloissa öisin. Arkistokuva.

THL:n tilastot kertovat, että sekä Kotkassa että Kouvolassa on tänään todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Kotkassa tartuntoja on tähän mennessä yhteensä 28 ja Kouvolassa 38. Haminassa on edelleen kahdeksan tartuntaa. Muita Etelä-Kymenlaakson kuntia ei THL:n tilastoissa näy, koska niissä tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Suomessa on tänään raportoitu 64 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on kerrottu 306 tartunnasta enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 661 tartuntaa. Sitä edellisellä 14 päivän jaksolla raportoitiin 355 tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Suomessa THL:n mukaan noussut 11 tartuntatapaukseen 100 000:ta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana. Edellisen kahden viikon seurantajakson aikana ilmaantuvuusluku 100 000:ta ihmistä kohden oli kuusi tartuntatapausta.

Eilen sairaalahoidossa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi THL:n mukaan 16 ihmistä. Heistä kolme oli tehohoidossa.

Husin diagnostiikkajohtaja toivoo rajoituksia anniskeluun

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen tviittaa, että Suomessakaan ei olisi huono idea rajoittaa anniskelua samalla tavalla kuin Virossa. Viro on ilmoittanut kieltävänsä alkoholianniskelun ravintoloissa öisin.

Lehtosen mukaan Suomessa suuri osa koronatartunnoista on peräisin yöelämästä. Hänen mukaansa virus leviää yökerhoissa turvatoimien, kuten turvavälien ja maskien puutteen vuoksi. Lehtosen kannasta on kertonut muun muassa Yle.

Uusia rajoituksia ravintolatoimintaan on viime päivinä tehty muun muassa Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa sekä Tshekissä ja Tanskassa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen, että kaikista sen alueella syyskuussa todetuista koronavirustartunnoista noin kolmasosa on jäljitetty ravintoloihin, opiskelijatapahtumiin tai yksityisjuhliin.

Kommentoidut