Hamina aloitti kaupunginjohtajavideoiden julkaisemisen – Ensimmäisellä videolla Hannu Muhonen kertoo kaupungin päätöksenteosta "Hallintojohtaja sen kännykällä kuvasi ja yhdellä otolla ilman käsikirjoitusta"

Videoita tullaan julkaisemaan tarpeen mukaan kaupungin nettisivuilla

Raimo Eerola

Haminan kaupunki on julkaissut nettisivuillaan kaupunginjohtaja Hannu Muhosen ensimmäisen kaupungin asukkaille suunnatun videoviestin.
Haminan kaupunki on julkaissut nettisivuillaan kaupunginjohtaja Hannu Muhosen ensimmäisen kaupungin asukkaille suunnatun videoviestin.

Haminan kaupunki on julkaissut nettisivuillaan kaupunginjohtaja Hannu Muhosen ensimmäisen kaupungin asukkaille suunnatun videoviestin. 3,5 minuuttia kestävässä videossa Muhonen käsittelee kaupungin hallintosääntöuudistusta päätöksenteon avoimuuden kannalta.

Muhosen mukaan video on kokeilu, jolla pyritään monipuolistamaan kaupungin viestintää.

– Kun meillä rukattiin tätä organisaatiota entistä enemmän osallisuuden suuntaan, niin tietysti samalla mietimme viestinnän uusia muotoja. Uutta tässä on, että kyseessä on ensimmäinen laatuaan suoraan asukkaille suuntaamani video. Olen jonkin verran tehnyt samaa jo kaupungin sisällä eli johtotiimin kokousten jälkeen intranetin kautta. Tämä on nyt kokeilu ja kuunnellaan, millaista palautetta tulee, Muhonen toteaa.

Hänen mukaansa ensimmäisellä videolla ei ole pyritty, eikä videoilla tulla jatkossakaan pyrkimään, ammattimaiseen täydellisyyteen.

– Hallintojohtaja Marja Ovaska kuvasi sen kännykällä yhdellä otolla ja ilman käsikirjoitusta. Se tallennettiin sellaisenaan spontaanisti ja kaikkine puutteineen. Vaikka en tietenkään mikään televisiokasvo ole, niin jotenkin tämmöinen välitön esiintyminen kaikkine puutteineen on minulle luontaista.

Se tallennettiin sellaisenaan spontaanisti ja kaikkine puutteineen. — Hannu Muhonen

Muhonen perustelee videoilla esityksiään

Muhosen mukaan videoiden julkaisutiheyttä ei ole etukäteen linjattu, vaan niitä tehdään tarpeen mukaan. Hän sanoo haluavansa videoiden kautta kertoa kaupunkilaisille omien esitystensä taustoja, kun esitykset ovat johtaneet päätöksiin. Poliitikkojen ratkaisuja ei videoissa tulla Muhosen mukaan arvostelemaan.

– Päätöksistä minä kerron ja selitän perusteluja sellaisista asioista, joista olen itse tehnyt esityksen. Kerron siis miksi olen jotain esittänyt. Lähtöasetelma on, että jos esitykseni on edennyt kaupunginhallituksesta valtuuston päätökseksi niin perusteluni esitykselleni löytyvät sitten tarvittaessa videolta. Kaupunkihan seuraa myös sosiaalista mediaa, joten videoilla käsitellään myös muita sellaisia asioista, jotka kaupunkilaisia puhuttavat.

Muhosen mukaan hän ei halua omia videotiedottamista yksin itselleen, vaan sen käyttäminen on mahdollista myös muille kaupungin johtaville viranhaltijoille ja esimerkiksi kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajille.

Katso kaupunginjohtajan ensimmäinen videoviesti täältä.

Luetuimmat