Hamina Energia panostaa ympäristöystävälliseen kaukolämpöön — yhtiö rakentaa pääasiassa puupohjaista polttoainetta käyttävän lämpölaitoksen Haminaan

Kokonaisinvestoinnin arvo on 4,2 miljoonaa euroa. Tuotanto alkaa loppuvuonna.

Lämpölaitoksen rakentamisen lisäksi Haminan Energia yhdistää kaukolämppöverkkoja. Arkistokuva.
Lämpölaitoksen rakentamisen lisäksi Haminan Energia yhdistää kaukolämppöverkkoja. Arkistokuva.

Haminan Energia Oy rakentaa uuden lämpölaitoksen Satamatien varteen Haminaan. Lämpölaitos käyttää tuotannossaan pääosin puupohjaisia, paikallisia polttoaineita ja on teholtaan 4 MW. Kaukolämpöverkon huippukulutusta varten rakennetaan samassa yhteydessä kaasukäyttöinen, teholtaan 3 MW lämpökattila.
Yhtiön mukaan hankkeen päätavoitteina ovat ympäristöystävällisempi kaukolämmön tuotanto, kaukolämmön hintakilpailukyvyn parantaminen sekä kaukolämmön saatavuuden parantaminen.

Investoinnin jälkeen uusituvan energian osuus Haminan Energian kaukolämmöntuotannossa on 85 prosenttia.
Lämpölaitoksen maanrakennustyöt alkavat kuluvan vuoden loppukeväällä ja varsinaiset laiteasennukset käynnistyvät heinäkuussa. Laitos aloittaa lämmöntuotannon loppuvuodesta.

Laitoksen toimittaa Laatukattila Oy.

Projektin yhteydessä liitetään myös keskusta-alueen ja Ruissalon kaukolämpöverkot yhteen. Kaukolämpöverkot yhdistävä linja ja uuden laitoksen liittäminen verkostoihin valmistuvat syksyyn mennessä.

Hankkeen rakentamisaikainen työllistävä vaikutus on noin 35 henkilötyövuotta. Käynnistyttyään laitoksen käyttö- ja kunnossapitotehtävät työllistävät noin kahden henkilötyövuoden verran ja polttoainehankinta sekä logistiikka noin 10 henkilötyövuoden verran. Kokonaisinvestoinnin arvo on 4,2 M€. Hankkeeseen on haettu energiatukea.

Luetuimmat