KTP-Basket luottaa tuttuun järkäleeseen — pronssijoukkueen sentteri Kenneth Simms palaa Kotkaan

Kimmo Seppälä

Kenneth Simms jysäytti donkin Kauhajoen Karhua vastaan huhtikuussa 2015.
Kenneth Simms jysäytti donkin Kauhajoen Karhua vastaan huhtikuussa 2015.

KTP-Basket luottaa toisessa jenkkivalinnassaan tuttuun mieheen. Kauden 2014—15 Korisliigan pronssijoukkueessa pelannut sentteri Kenneth Simms, 31, palaa Kotkaan.

Viimeksi KTP:ssä pelatessaan 205-senttisen ja 109-kiloisen Simmsin pistekeskiarvo oli 16,1. Levypalloja hän kahmi 8,3 per ottelu.

KTP-kautensa jälkeen kaudella 2015—16 Siims haki pelipaikkaa Saksan Bundesliigan Bremerhavenista, mutta pelasi kauden lopulta Italian toisen sarjatason Mantovanassa 10,7 pisteen ja 8,7 levypallon keskiarvoilla.

Viime kauden Simms aloitti Japanissa pelattuaan ensin kesällä Dominikaanisessa tasavallassa. Japanissa hänen joukkueensa oli toisella sarjatasolla pelaava Gunma, jossa Simms pelasi viisi ottelua 7,0 pisteen ja 5,4 levypallon keskiarvoilla.

Viime lokakuussa Simms siirtyi Unkarin liigaan. Runkosarjan seitsemänneksi sijoittuneessa Kaposvarissa tilastoihin kertyi 36 ottelussa keskimäärin 11,3 pistettä ja 6,6 levypalloa.

Simms on toinen KTP-Basketin julkaisema amerikkalaisvahvistus. Hänen ja takamies Deon Edwinin lisäksi joukkueen sopimuspelaajia ovat suomalaiset Mikael Aalto, Mathias Rosqvist, Joni Herrala, Manuel Barnes, Cedric Latimer, Ilmari Kallio ja Michael Pounds.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet