Ekamin uusi turvallisuustutkinto avaa ovia moniin töihin

Kimmo Seppälä

Vartijoita valmistuu jatkossa Ekamista kahden tutkinnon kautta.

Eteläisessä Kymenlaaksossa on rehtori Sami Tikkasen mukaan vireillä runsaasti investointeja, jotka tulevat lisäämään turvallisuusalan ammatteja ja työvoiman tarvetta. Ne liittyvät matkailuun ja kaupan alaan sekä teollisuuteen. Esimerkkeinä hän mainitsee Vaalimaan kauppakeskuksen ja Kotkan kantasataman hankkeet. Turvallisuusalan peruskoulutuksen aloittamiselle ensi vuonna Ekamissa on hyvät perusteet.

— Yksityisen turva-alan suurin ammattiryhmä on vartijat. Uudessa perustutkinnossa monipuolisuus merkitsee sitä, että koulutuksessa ovat mukana muun muassa järjestyksenvalvojat ja turvateknisten järjestelmien asentajat. Suosiotaan kasvattavaan kiinteistöautomaatioon integroidaan entistä enemmän turvajärjestelmiä. Uuden tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä erilaisissa ammateissa.

— Lisäksi uusi tutkinto antaa hyvät mahdollisuudet hakea jatko-opintoihin vaikkapa poliisiksi, erilaisiin pelastajatehtäviin, vankeinhoitoon tai rajavartiolaitokseen. Siitä saa monipuolisen perustanturva-alan urakehitykselle yrityksissä tai viranomaistehtävissä. Ovia avautuu toki yrittäjyyteenkin, kertoo Tikkanen.

Ekamin vartijan ammattitutkinto on ollut varsin suosittu. Valittuihin nähden hakijoita on ollut tuplasti. Uutta perustutkintoa varten haettiin seudun yrityksiltä ja viranomaisilta lausunnot ja kaikki olivat puoltavia. Tikkasen mukaan koulutus koetaan tärkeäksi ja se turvaa pitemmällä tähtäimellä työvoiman saatavuuden.

Veikko Mäenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.