Laatupysäkit korvaavat linja-autoaseman Kotkassa

Raimo Eerola

Kaavaluonnoksessa esitetään, että tulevaisuudessa kaiken bussiliikenteen terminaali sijaitsisi Norskankadulla, josta nyt lähtevät paikallisbussit.
Kaavaluonnoksessa esitetään, että tulevaisuudessa kaiken bussiliikenteen terminaali sijaitsisi Norskankadulla, josta nyt lähtevät paikallisbussit.

Linja-autoasema on Kotkansaarella historiaa. Ainakin, mikäli juuri valmistunut Kotkan keskustan osayleiskaavaluonnos myös aikanaan toteutuu. Virkamiesten ehdotuksen mukaan mitään linja-autoasemaa saati matkakeskusta ei Kotkansaarella tarvita. Sen sijaan kaikki bussiliikenne ohjataan tulevaisuudessa pääreittiä pitkin Norskankadun päätepysäkille.

Norskankadulla, josta nykyisin lähtevät paikallisliikenteen bussit, olisi yksi laatupysäkki. Laatupysäkillä odotustilat ja muut joukkoliikenteen vaatimat olosuhteet ovat laadukkaita. Laatupysäkkejä on suunnitelmassa sijoitettu pääreitin varrelle Kauppatorille ja Kotkankadulle.

Kaavassa liikennesuunnittelun yksi keskeisimpiä lähtökohtia on ollut paitsi julkisen liikenteen myös jalankulun ja pyöräilyn mahdollisuuksien parantaminen. Ajatuksena on kestävä liikkuminen, sujuvuus, laadukas kaupunkitila ja keskustan viihtyisyys.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.