Kotkan uusi Lidl kohoaa parhaillaan Sutelaan — Myymälään tulee maalämpövoimala ja katolle 300 aurinkopaneelia

Myymälä avautuu ensi syksynä.

Raimo Eerola

Sutelan Lidlin rakentaminen aloitettiin joulukuussa. Nyt on päästy runkorakentamisvaiheeseen.
Sutelan Lidlin rakentaminen aloitettiin joulukuussa. Nyt on päästy runkorakentamisvaiheeseen.

Sutelantiellä Kotkassa on aloitettu uuden Lidl-myymälän rakennustyöt. Työt aloitettiin joulukuussa ja tällä hetkellä ollaan runkorakennusvaiheessa.

— Kotkan asiakasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti ja kaupunkiin mahtuu ehdottomasti vielä toinen Lidl-myymälä. Olemme todella innoissamme, että myymälän rakentaminen on saatu hyvin käyntiin, kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen iloitsee.

Sutelan Lidlissä on panostettu erityisesti uusiutuvan energian käyttöön. Rakennuksen katolle asennetaan 300 aurinkopaneelia, joiden tuottamalla sähköllä katetaan yli 10 prosenttia myymälän vuosittaisesta sähkönkulutuksesta. Aurinkopaneelit toimivat tehokkaimmin huhtikuun ja elokuun välisenä aikana, jolloin aurinkovoimalla tuotetaan noin kolmannes myymälän sähköntarpeesta.

— Meillä on tällä hetkellä aurinkopaneeleita kuudessa myymälässä. Kokemukset näistä ovat olleet hyviä ja se rohkaisee meitä lisäämään jatkossakin aurinkoenergian käyttöä, Kaikkonen kertoo

Maalämpöä ja sähköautojen latauspiste

Lisäksi Sutelan myymälään asennetaan maalämpövoimala. Kyseessä on ensimmäinen laatuaan Suomen Lidl-myymälöissä.

— Maalämpö on ympäristöystävällinen energianlähde ja lisäksi myös taloudellisesti kannattava ratkaisu.

Sutelan Lidl on muiden Lidl-myymälöiden tavoin saanut energiantehokkuuden ISO 50001 -sertifikaatin. Myymälän kylmäkalusteissa käytetään luonnollista CO2-kylmäainetta ja kylmäkalusteiden lauhdelämpö otetaan talteen ja hyödynnetään myymälän lämmityksessä.

Asiakkaille Sutelan Lidlin pihaan tulee kaksi sähköautojen pikalatauspistettä, joiden käyttö on ilmaista. Noin puolen tunnin latauksessa sähköauton akusta 80 prosenttia saadaan täyteen.

Uusi myymälä on tarkoitus avata ensi syksynä. Myymälä on 1400 neliömetrin kokoinen ja uusimman Lidl-ilmeen mukainen.

Karhulan Lidl avattiin vuonna 2004.

Luetuimmat