Puoluetoimistojen ikkunat ja ovet rikottiin Kotkassa – "Kyse on poliittisesta vandalismista"

Poliisi tutkii tapausta vahingontekona.

Riku Pirinen

Demareiden ja vihreiden toimistojen ovet ja ikkunat rikottiin viime yönä Kotkan keskustassa. Ensimmäisenä asian havaitsi sd:n järjestösihteeri Riku Pirinen.
Demareiden ja vihreiden toimistojen ovet ja ikkunat rikottiin viime yönä Kotkan keskustassa. Ensimmäisenä asian havaitsi sd:n järjestösihteeri Riku Pirinen.

Kotkassa rikottiin perjantain ja lauantain välisenä yönä kahden eri puolueen toimistojen ikkunoita ja ovia. Kotkan seudun vihreiden ja Kotkan sosialidemokraattisen työväenyhdistyksen toimistot sijaitsevat Keskuskadun varressa Kotkansaarella.

Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Kim Soares arvioi, että kyse on poliittisesta vandalismista.

– Vieressä on myös TUL:n toimisto, mutta heidän ikkunoitaan ei rikottu, hän perustelee.

– Samaa on tapahtunut ennenkin. Meidän ikkunamme rikottiin myös viime vuonna itsenäisyyspäivänä. Vasemmistoliiton toimisto sijaitsee toisella puolella keskustaa. Heidän ikkunansa on myös töhritty ja rikottu jo monta kertaa aiemmin tänä vuonna..

Soares pitää ilmiötä huolestuttavana.

– Kun puheet ja asenteet poliittisen kentän tietyllä laidalla kovenevat, se aiheuttaa myös tällaisia lieveilmiöitä, jopa täällä kuntapolitiikan tasolla, hän sanoo.

Poliisi kävi rikospaikalla ja jatkaa vahingonteon selvittämistä teknisellä tutkinnalla. Alueella on valvontakameroita, jotka voivat antaa vihjeitä tekijöistä.

Uutista tarkennettu klo 13.24: Vasemmistoliiton toimiston ikkunat on myös rikottu ja töhritty useaan kertaan tänä vuonna.

Luetuimmat