316-metrinen jättiristeilijä tulee Kotkaan heinäkuussa

Maailman suurimpiin risteilyaluksiin kuuluva MSC Meraviglia kävi viime vuonna Helsingissä.

AOP

MSC Meraviglia kuvattuna Hampurin satamassa.
MSC Meraviglia kuvattuna Hampurin satamassa.

Valmistunut 2017, pituus 316 metriä, matkustajia 4500 ja miehistöä 1500. Tämänkokoinen vieras saapuu Kotkan Meripäiville 25.heinäkuuta.

MSC Meraviglia oli valmistuessaan bruttovetoisuudella mitattuna maailman neljänneksi suurin matkustajaristeilyalus, edellään vain Karibialla risteilevät Oasis-luokan jättiläiset. Bruttovetoisuus kuvaa laivan tilavuutta.

Meraviglialla pelkästään hyttikansia on 15 ja laivan korkein kohta on 65 metrissä. Baareja ja ravintoloita on yli 20 ja löytyypä laivalta pari kylpylääkin.

Meraviglia risteilee pääosin Välimerellä. Viime syyskuussa alus piipahti Helsingissä. Maltan lipun alla seilaavan Meraviglian omistaa Sveitsiin rekisteröity, italialaistaustainen MSC Cruises.

Kotkaan saapuu ensi kesänä kaikkiaan viisi risteilyalusta. Meraviglia kiinnittyy laituriin Mussalossa, muut neljä Kantasatamaan. Risteilykauden aloittaa ”vanha tuttu” brittiläinen Saga Sapphire 6. toukokuuta.

Heinäkuussa tulevat saksalainen m/v Artania (2.7.) ja pieni sadan matkustajan m/s Serenissima (17.7). Artania on valmistunut Wärtsilän Helsingin telakalla 1984. Meraviglian lisäksi Meripäiville tulee 500 matkustajan m/s Deutschland.

Kehittämisyhtiö Cursorsin mukaan kesälle 2020 on jo tehty alustavat varaukset viidelle risteilykäynnille.