Viime yönä lämpötila kävi Kotkan seudulla plussalla, mutta nyt on edessä taas pakkasia ja huonoa ajokeliä

Raimo Eerola

Ajokeli ei sunnuntai-iltana ja maanantaina ole paras mahdollinen. Arkistokuva.
Ajokeli ei sunnuntai-iltana ja maanantaina ole paras mahdollinen. Arkistokuva.

Lauantain ja sunnuntain välinen yö oli Kotkan seudulla leuto. Ilmatieteen laitoksen havaintoasemilla mittarit alkoivat nousta plussalle hieman puolen yön jälkeen. Rankissa lämpötila oli ylimmillään sunnuntaiaamuna yhdeksän maissa. Mittarilukema tuolloin oli +1,5 astetta. Haapasaaressa elohopea kipusi samoihin aikoihin ylimmillään +1,3 asteeseen.

Pyhtään lentokentällä kirjattiin hieman ennen yhdeksää +2 asteen lukema. Plussalla eli ylimmillään +1,2 asteessa käytiin aamun tunteina myös Virolahden Koivuniemen mittausasemalla.

Sunnuntain edetessä lämpötila laski jälleen pakkasen puolelle, ja miinuslukemia on luvassa myös maanantaiksi. Sunnuntai-illaksi ja maanantaiksi Kymenlaaksoon on annettu myös kelivaroitus. Lumisade, jäätävä vesisade ja jäätävä tihku tuovat ajamiseen omat haasteensa.

Lumitöitäkin on todennäköisesti luvassa. Ilmatieteen laitos ennustaa, että lumikertymät voivat olla ensi viikon puoliväliin mennessä maan etelä- ja keskiosassa paikoin jopa yli 40 senttimetriä. Eikö siinä vielä kaikki riemu: lumi tulee ajoittain navakan tuulen säestyksellä, mikä kinostaa lunta ja tekee ajokelistä paikoin erittäin huonon.

Ensi viikon loppupuolella edessä voi jälleen olla sään lauhtuminen. Ilmatieteen laitos kuitenkin muistuttaa, että sään ennustettavuus heikkenee ensimmäisen talvilomaviikon loppupuolella.

Uusimmat uutiset