Kotkan vanhan poliisitalon purkamisaika edelleen avoinna – Kaupungilla ei ole varattuna rahaa purkukustannuksiin

Osalle tonttia on suunniteltu pysäköintialuetta.

Raimo Eerola

Kotkan vanha poliisitalo odottaa edelleen purkamista.
Kotkan vanha poliisitalo odottaa edelleen purkamista.

Kotkan vanha poliisitalo Ruukinkadulla on ollut tyhjillään vuodesta 2016 asti. Kotkan kaupungin omistama rakennus aiotaan purkaa lähivuosina, mutta päätöstä ajankohdasta tai purkajasta ei vielä ole.

– Purkamiselle ei ole aikataulua. Ainakaan ensi vuodelle purkamista ei ole budjetoitu, kertoo kaupungin toimitilapäällikkö Tero Huusko.

Poliisitalon jäädessä tyhjilleen vuonna 2016 purkamiskustannuksiksi arvioitiin 300 000 euroa. Tätä rahaa ei ole Kotkan kaupungilta vielä pystytty sisällyttämään talousarvioon, minkä vuoksi rakennus on pysynyt paikallaan.

Ei tarvetta rakentaa tontille

Vanha poliisitalo jäi pois käytöstä, koska rakennuksessa havaittiin sisäilmaongelmia. Uuden poliisitalon valmistuessa viereen vuoden 2016 lopulla vanha jäi tyhjilleen. Rakennuksen myynnistäkin keskusteltiin, mutta huonokuntoiselle talolle ei ostajaa löytynyt.

Asemakaavassa vanhan poliisitalon tontti on merkitty julkisen rakentamisen paikaksi. Kotkan kaupunkisuunnittelujohtajan Markku Hannosen mukaan lopullisia suunnitelmia kaupungin omistamalle noin 8 500 neliömetrin kokoiselle tontille ei ole vielä laadittu.

– Tonttia on harkittu soveltuvilta osiltaan pysäköintiin, koska se rajautuu suoraan teollisuusalueeseen. Asumiselle ja liikerakentamiselle on muualla lähialueella hyvin sopivia paikkoja käytettävissä, joten tätä tonttia ei tarvita niitä varten, Hannonen kertoo.

Luetuimmat