Kukaan ei halunnut ostaa Kyminlinnaa — Senaatti-kiinteistöt sai kaksi ehdotusta siitä, miten aluetta voitaisiin kehittää

Senaatti-kiinteistöt ei odottanutkaan tarjousryntäystä.

Raimo eerola

— Kyminlinna ei ole mikään yksinkertainen myyntikohde, toteaa Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.

Senaatti-kiinteistöt ei saanut Kyminlinnassa myynnissä olevasta alueesta yhtään ostotarjousta tammikuun loppuun mennessä.

— Yhtään ostotarjousta emme saaneet, mutta saimme pari ehdotusta, miten alueen kanssa voitaisiin toimia jatkossa. Nekin voivat viedä asiaa eteenpäin. Ehdotukset ovat yksityisen tahon tekemiä ja niissä esitetään alueelle erilaista toimintaa, kertoo aluetta kauppaavan Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.

Taskila kertoo, ettei ole vielä ehtinyt tutustua ehdotusten sisältöihin tarkemmin.

— Tutkimme niitä ensi viikolla.

Tarjousryntäystä ei odotettukaan

Taskinen ei ole yllättynyt siitä, että ostotarjouksia ei tullut.

— Kyminlinna on niin erikoinen paikka ja alue, että ei siitä voi mitään tarjousryntäystä odottaakaan. Ei kukaan osta sellaista paikkaa niin, että tulisi vaan ja sanoisi, että tuossa rahat.

Jos ostotarjous olisi tullut, olisivat sitä seuranneet keskustelut muun muassa Metsähallituksen ja Museoviraston kanssa.

— Kyminlinna ei ole mikään yksinkertainen myyntikohde. Sen kohdalla asiaan liittyy niin monta eri tahoa, joiden kanssa pitää keskustella siitä, miten asiat etenevät ja mitä alueella tapahtuu.

Kyminlinnasta ei ole kaupan koko alue, vaan 6,7 hehtaaria noin 80 hehtaarin alueesta. Kaikki linnoitusrakenteet jäävät edelleen valtion omistukseen.