Viekö ilmastonmuutos jäänmurtajat Itämereltä?

Vellamon seminaarissa puhutaan paljon asiaa jäästä

Kimmo Seppälä

Merikeskus Vellamossa keskustellaan sunnuntaina muun muassa jäänmurtajien tarpeesta Itämerellä.
Merikeskus Vellamossa keskustellaan sunnuntaina muun muassa jäänmurtajien tarpeesta Itämerellä.

Merikeskus Vellamossa Kotkassa keskustellaan sunnuntaina arktisen alueen ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista jäämerenkulkuun. Kansainvälinen Ice ahead? — Jäätä näkyvissä? -seminaari sisältää kolme vierailuluentoa, joista kaksi ensimmäistä pidetään englannin kielellä ilman tulkkausta. Viimeinen luento on suomenkielinen.

Ensimmäinen luennoitsija on Michigan State Universityn professori Dr. Michael D. Gottfried, joka puhuu tuoreista fossiililöydöksistä ja arktisen alueen ilmastonmuutoksesta.

Arctia Oyn viestintäpäällikkö Eero Hokkanen kertoo jäänmurrosta Itämerellä ja jäämerenkäynnin näkymistä. Tauon jälkeen jääasiantuntija Jouni Vainio Ilmatieteen laitokselta kysyy, ovatko jäänmurtajat tulevaisuudessa tarpeettomia Itämerellä.

Ice ahead? — Jäätä näkyvissä? -tilaisuus Merikeskus Vellamossa sunnuntaina 14.10. kello 14—16.45.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet