Kotkassa vietetään ensi viikolla rakkauden teemaviikkoa — Tapahtumia on tulossa niin valtavasti, ettei kaupunki edes tiedä kaikista

Teemaviikkoa ideoinut Kymen Sanomien päätoimittaja haluaa tarjota tilaa myönteiselle kaupunkikulttuurille ja kotiseutuylpeydelle.

Kotkassa vietetään ensi viikolla rakkauden teemaviikkoa — Tapahtumia on tulossa niin valtavasti, ettei kaupunki edes tiedä kaikista

Ensi viikko on Kotkassa rakkaudentäyteinen. Ystävänpäivän ympärillä Kotkassa vietetään teemaviikkoa, jonka aiheena on rakkaus. Se heijastaa kaupungin uusia arvoja, jotka ovat rakkauden lisäksi reiluus ja rohkeus.

Teemaviikolla on syntymässä tapahtumia lähes joka päivälle. Kaikki niistä eivät vielä taida olla edes viikkoa koordinoivalla kaupungilla tiedossa, Kotkan viestinnästä kerrotaan.

Rakkausviikko käynnistyy Kotkan kaupungintalolla pidettävässä aamun avauksessa, jossa pohditaan muun muassa paneelikeskusteluissa ja luennoissa, miten rakkaus liittyy työelämään ja yrittämiseen.

Viikon aikana erilaisia ja eri ikäisille suunnattuja tapahtumia ja tempauksia on niin Merikeskus Vellamossa, Kotkan pääkirjastossa, kahviloissa, Pasaatissa ja pubeissa. Tapahtumista valtaosa sijoittuu keskustan kahviloihin ja ravintoloihin, joissa paitsi puhutaan, myös lauletaan ja runoillaan rakkaudesta. Luvassa on myös esimerkiksi rusettiluistelua, speed datingia, konsertteja ja häämessut.

— Oli melkoinen yllätys huomata, kuinka paljon eri tahot innostuivat teemaviikosta ja lähtivät spontaanisti järjestämään rakkausteemaan liittyviä tapahtumia, kertoo Rakkausviikon tuottaja, Kotkan yhteyspäällikkö Kari Makkonen.

Myönteistä kaupunkikulttuuria

Idean rakkauden teemaviikosta sai Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl. Ekdahl ehdotti Rakkausviikon järjestämistä tapaamisessa, kun Kotkan kaupungin uudet arvot lanseerattiin.

— Ensin ehdotus vähän huvitti, mutta yön yli nukuttua se alkoi tuntua mainiolta idealta, Makkonen kertoo.

Ekdahlin mielestä rakkaus on viikon teemana hyvä, sillä se antaa jokaiselle, niin kuntalaisille, kaupungille, organisaatioille kuin yrityksillekin mahdollisuuden olla rakentamassa myönteistä kaupunkikulttuuria. Teemasta voi ammentaa monenlaisiin paneeleihin ja tapahtumiin — ilman imelyyttä.

Myös Kymen Sanomat on ideoinut ensi viikoksi aiheita, joissa rakkautta lähestytään eri kanteilta.

— Joudumme kirjoittamaan paljon negatiivisista ja ikävistä asioista. Haluamme lehtenä tarjota väyliä myös toisenlaisten näkökulmien ja tarinoiden esilletuomiseen. Talvisen ja ankean arjen keskellä tilaa pitää olla myös kotiseuturakkaudelle, Ekdahl toteaa.

Viikon tapahtumia on koottu muun muassa Kotkan Facebook-sivuille.