Pyrollin työntekijät marssivat ulos — Kiista työaikamuodosta katkaisi kamelin selän

Lakko on laiton, työnantaja muistuttaa. Pyhtään tehdas pyörii toimihenkilöiden voimin tiistaihin asti.

Kimmo Seppälä

Pyrollin työntekijät eivät sunnuntai-iltana tulleet sovitusti töihin.

Pyhtäällä toimivan Pyrollin työntekijät eivät sunnuntaina ilmestyneet työpaikalle. Spontaaniin mielenilmaukseen osallistuu koko tehtaan henkilökunta, eli hieman alle 70 henkeä. Pyhtään tehdasta seisotetaan 36 tuntia, eli töihin palataan tiistaiaamuna.

Pääluottamusmies Janne Wikström kertoo, että työntekijöiden yhteisellä päätöksellä halutaan ilmaista tyytymättömyys työnantajan sanelupolitiikkaan. Huoli työntekijöiden jaksamisesta.

— Viimeisen kahden vuoden aikana asioista on ollut vaikeaa sopia. Tämä on ikävää, eikä meidän talossa ole helposti mielenilmauksiin lähdetty. Tämä on viimeinen keino yrittää avata työnantajan silmiä, Wikström toteaa.

Wikström sanoo työntekijöiden käsittävän, että työaikamuotoa on tarpeen muuttaa tehtaaseen tehtyjen investointien vuoksi. Kuormittavaksi koettuun malliin vaihtaminen kuitenkin harmittaa. Tehtaalla on nykyisellään noudatettu keskeytyvän vuorotyön mallia nimeltä TAM 36, 12 tunnin työvuoroissa.

— Työntekijät viihtyivät tässä työaikamuodossa hyvin. Se on suosittu muilla alan työpaikoilla ja koettu jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta hyväksi. Se on myös tutkitusti vähiten kuormittava työaikamuoto, Wikström kertoo.

TAM 36:ssa työvuorokierto vaihtelee, mutta Wikströmin mukaan pääsääntöisesti työpäivät menevät esimerkiksi niin, että on 2 aamuvuoroa, 2 yövuoroa ja 5 vapaata. Työpäivät ovat 12 tunnin pituisia.

Uutta työaikamuotoa pidetään kuormittavana

Viime syksynä Pyrollin johto ilmoitti tehtaan siirtyvän TAM 35:een, jossa tehdään 8 tunnin päiviä rytmillä 5 aamua, 5 iltaa, 5 yötä. Viikonloput ovat vapaita. Malli on kuormittava, Wikström toteaa, ja siirtymät vuorojen välillä ovat vaikeita niin nuorille kuin vanhoille.

TAM 35:een olisi olemassa myös 12 tunnin työaikamalleja, jotka olisivat työntekijöille mieluisampia. Wikströmin mukaan ne eivät tulisi 8-tuntista työvuoromallia yhtään kalliimmaksi.

— Asiasta neuvoteltiin syksyllä ja työnantajan kanssa sovittiin kolmen kuukauden kokeilujaksosta. Jaksolle asetettiin tehokkuustavoitteita sekä sairaslomatavoitteita, jotka eivät täyttyneet lähinnä siksi, että alkuvuotena oli flunssa-aaltoja ja tilauksia tuli todella vähän. Oletimme työnantajan ymmärtävän tämän.

Wikströmin mukaan kolme ihmistä on irtisanoutunut työaikamuutoksen vuoksi.

— Huolta on siitä, miten työntekijät tulevat jaksamaan.

Laiton lakko, työnantaja toteaa

Työnantajalle mielenilmaus tuli täytenä yllätyksenä. Pyroll Converting Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Haitti kertoo, että töistä pois jääneet työntekijät eivät ole kertoneet lakon syytä. Hän arvelee tilanteen liittyvän työaikamuotoihin.

— Lakko on laiton. Jos lakko koskee työaikamuutoksia, joista on neuvoteltu, muutokset ovat työehtosopimuksen mukaisia. Lisäksi alalla on voimassa olevat työehtosopimukset sekä työrauhavelvoite. Toivon, että paperiliitto reagoi asiaan. Eihän näin voi toimia, Haitti harmittelee.

Pyhtään tehdas ei ole täysin pysähdyksissä, sillä toimihenkilöt ovat töissä. Haitti ei ota kantaa lakon välittömiin taloudellisiin vaikutuksiin. Suurinta haittaa tilanteesta aiheutuu toimitus- ja palvelukyvylle, hän toteaa.

— Tämä on todella valitettava asia. Ymmärtäisin lakon, jos työehtosopimusta olisi rikottu.