Laura Voutilainen tekee musiikkia yleisöä varten

Elina Simonen

Lauantaina Meripäivillä esiintyvän Laura Voutilaisen mielestä kovat kokemukset syventävät tulkintoja.
Lauantaina Meripäivillä esiintyvän Laura Voutilaisen mielestä kovat kokemukset syventävät tulkintoja.

Laura Voutilainen, mitä kuuluu kesääsi?

— Hyvin paljon keikkailua. Muun ajan perkailen talostani vanhaa roinaa, sitä on kertynyt turhan paljon vuosien varrella. Yritän myös mahdollisuuden tullen nauttia kesästä ja pelkästä olemisesta.

Uusin albumisi Miks ei ilmestyi kesäkuussa. Se myi jo ennakkoon kultaa. Mitä levyn menestys merkitsee sinulle?

— Pauli Hanhiniemeä lainaten ”Valehtelisin jos väittäisin ettei se kiinnosta mua ollenkaan”. Kyllä tätä työtä tekee yleisöä varten. Tuntuisi epäonnistuneelta, jos kukaan ei haluaisi kuulla musiikkia, jota laulan.

Levyllä kuullaan toisenlaista Lauraa. Miksi halusit uudistua?

— Ajassa pysyminen ja jatkuva pieni liike uusiin suuntiin on uran jatkumisen kannalta tärkeää, ja innostavaa itselleni. Haluan löytää uusia raikkaita tapoja tehdä musaa, siihen kuuluu myös uudet ihmiset, joilla on erilaisia näkemyksiä. Humoristisuus on aina ollut osa persoonaani, mutta se ei ole ollut aiemmin mukana tuotannossani.

Olit mukana Vain elämää -ohjelman uusimmalla kaudella. Mitä sarjasta jäi parhaiten mieleesi?

— Ohjelman moniulotteisuus ja monipuolisuus. Paitsi että se on musiikillisesti rikas ohjelma, on se myös sisällöllisesti hauska ja paikoin myös syvällinen, kulloisenkin kauden persoonien näköinen.

Vaikuttavatko rankat kokemukset, kuten avioero, artistin työhön?

— Ehdottomasti. Kovat kokemukset syventävät tulkintoja. Ne ovat aina synnyttäneet upeita biisejä taiteilijoiden kynästä. Toivoisin kuitenkin, ettei kohtaloni olisi elää pelkkää kärsimystä, jotta taiteeni olisi uskottavampaa. Haluaisin, että myös tasapainoinen elämä toisi hyvää musiikkia maailmaan.

Suomessa on paljon menestyviä naisartisteja. Onko kilpailu kovaa?

— Kilpailu ja yleensäkin musiikkibisnes on kovaa. Uutta musiikkia tulee ulos järkyttäviä määriä joka viikko. Suomessa on myös paljon menestyviä miesartisteja, ja kilpailu käydään kaikkien kesken.

— En silti haluaisi nähdä tätä pelkästään kovana bisneksenä. Tämä poikkeaa muusta liiketoiminnasta sillä, että kyseessä on musiikki, tunteet ja mieltymykset. Ihmiset ovat pääosassa eikä jokin tavara. Siksi ala on myös arvaamaton. Täydellistä kristallipalloa onnistumiselle ole. Lopulta ratkaisee se, kuinka paljon musiikkia ja esiintymistä rakastaa.

Esiinnyt lauantaina Meripäiväareenalla. Oletko aikaisemmin ollut Meripäivillä?

— Pari vuotta sitten esiinnyin Yleisessä saunassa -konsertissa. Tämän vuoden mukanaolostani areenalla olen todella otettu ja innoissani.

Meripäiväareenalla lauantaina

18 Tuure Kilpeläinen

20 Laura Voutilainen

22 Neljänsuora

24 Jari Sillanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.