Hamina selvittää liikuntapaikkojen kehittämistarpeet – Suunnitelma alueiden kunnostamiseksi luvataan kuluvan vuoden aikana

Kartoituksessa kaupunki tekee yhteisyötä liikunta- ja ulkoilupaikkoja käyttävien seurojen kanssa

Antti-jussi Larvio

Hamina käy läpi liikuntapaikkojensa kehittämistarpeita. Kuvassa Haminan urheilukentän huoltorakennus.
Hamina käy läpi liikuntapaikkojensa kehittämistarpeita. Kuvassa Haminan urheilukentän huoltorakennus.

Hamina on aloittanut kattavan selvityksen laatimisen liikunta- ja ulkoilupaikkojensa kehittämis- ja kunnostamistarpeista. Prosessin käynnistäminen käy ilmi Haminan kaupunkikehitysvaliokunnan valtuustoaloitteen johdosta antamassa selvityksessä .

Haminan kaupungin kaikki valtuustoryhmät jättivät vuoden 2017 alussa aloitteen, jossa esitettiin toiminta- ja hankesuunnitelman laatimisen aloittamista Ruissalon alueen urheilukeskuksen kehittämiseksi.

Valiokunnan mukaan kaupunki on aloittanut kattavan suunnittelutyön, joka koskee kaupungin kaikkia liikunta- ja urheilupaikkoja, joten kohteena on myös Ruissalon alue.

Kartoitus tehty

Kaupunki on alkuvaiheessa kartoittanut liikunta- ja urheilupaikkojen teknisen kunnon. Seuraavassa vaiheessa kaupunki käy yhdessä kyseisiä paikkoja käyttävien seurojen kanssa läpi alueiden toiminnallisen kunnon ja pyrkii myös saamaan seuroja mukaan liikunta- ja urheilupaikkojen ylläpitoon.

Valiokunta toteaa sen jälkeen olevan mahdollista luoda kaikkia liikunta- ja ulkoilupaikkoja koskeva pitkän tähtäimen suunnitelma. Kyseisessä suunnitelmassa tullaan esittämään kohteittain kunnostus- ja investointitarpeet, aikatauluttaa ne ja laatia alustavat vuosittaiset kustannusarviot.

Prosessin tuloksena valmistuvat eri kohteiden perusparannus-, kehittämis-, ja kunnostussuunnitelmat. Kyseiset suunnitelmat valiokunta lupaa kuluvan vuoden aikana.