Johan tomaatin lykkäsi: kotkalaisnaisen kasvihuoneessa kypsyi 650-grammainen ”häränsydän”

Marko Pesonen

Eeva-Maija Hynysen kasvihuoneessa Kymijoen varressa kasvoi 650-grammainen häränsydän-tomaatti.

Kotkalainen Eeva-Maija Hynynen ei tarvinnut pizzaansa kuin yhden tomaatin — sen verran painoa oli Hynysen kasvihuoneessa kypsyneellä häränsydän-lajikkeen tomaatilla.

— Painoa tällä jättiläisellä oli 650 grammaa ja halkaisija oli 40 senttimetriä, kertoo Hynysen poika Marko Pesonen, joka lähetti tomaatin kuvan toimitukseen äitinsä puolesta.

Puutarhasivustot kertovat, että häränsydän on kasvihuoneviljelyyn tarkoitettu perinteinen italialainen runkotomaatti. Siinä on isohkot, sydäntä muistuttavat tumman verenpunaiset hedelmät. Häränsydämen hedelmäliha on kiinteää ja sopii siksi hyvin salaatteihin ja voileivän päälle siivuiksi.

Hynynen ei kuitenkaan siivuttanut tomaattiaan voileivän päälle, vaan käytti sen pizzaa valmistaessaan.

— Siinä oli kukkakaalipohja. Enpä ollut sellaistakaan ennen maistanut, sanoo Pesonen.

Millaista satoa teidän kotipuutarhastanne on tänä vuonna tullut? Lähetä kuva tietoineen täältä. Jos komeita otoksia kertyy, kokoamme kuvista värikkään satojutun Kymen Sanomien verkkoon.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.