Peli-Karhujen B-tyttöjen kausi päättyi mitalijuhliin — ”On tämä huikea porukka”

Antti Kaarto

Peli-Karhujen iloiset pronssimitalistit ryhmäkuvassa.
Peli-Karhujen iloiset pronssimitalistit ryhmäkuvassa.

Peli-Karhujen B-tytöillä oli pronssiottelun jälkeen hymy herkässä. Tampereen Pyrintö kaatui Karhulan liikuntahallissa 69—50 (32—27), ja pelin päätyttyä kotkalaiset saivat ikäluokkansa koripallon SM-pronssit kaulaan.

Viime kaudella sama joukkue kahta pelaajaa lukuunottamatta ylsi niin ikään B-tyttöjen pronssiotteluun, mutta tuolloin tuloksena oli viiden pisteen tappio TiKS:n ja HyPon yhdistelmäjoukkueelle.

Ensi kaudella koko porukka — kahta pelaajaa lukuunottamatta — siirtyy A-junioreihin.

— Olen pronssimitaleihin todella tyytyväinen. On tämä huikea porukka, PeKan päävalmentaja Niko Kasila iloitsi.

Pronssiottelua Kasila kuvaili onnistuneeksi. Ainoa tahra tuli avausneljänneksellä, kun PeKa menetti 10—0-johtonsa ja jäi 10—14-tappioasemaan.

— Siinä oli pieni huono pätkä, mutta sen jälkeen peli parani loppuun asti, Kasila sanoi.

Kasila oli tyytyväinen myös kauteen kokonaisuutena.

— Oikein huonoja pelejä oli vain yksi, kahden pisteen kotitappio Espoo Basket Teamille. Joukkue pelasi paljon hyviä pelejä, ja kiusasimme hieman jopa suurseura Honkaa.

PeKa hävisi välierissä Tapiolan Honka I:lle, joka kohtaa finaaleissa Honka II:n. PeKa pystyi kauden aikana voittamaan Hongan joukkueista kerran Honka II:n.

Nuorten SM-koripallon mitalipelit jatkuvat Kotkassa jo lauantaina. KTP kohtaa A-poikien pronssiottelussa Helsingin NMKY:n. Ottelu alkaa Karhuvuoren urheilutalossa kello 18.30.

KTP:n B-pojat aloittavat SM-finaalisarjansa Honkaa vastaan viikon kuluttua.

Päivitetty klo 22.18: Lisätty pelaajalista.

PeKan pronssijoukkue

Joukkueessa pelasivat kauden aikana (suluissa ottelumäärä) Anni Eronen (17), Vilma Laine (19), Erika Mäkelä (19), Sanni Paajanen (19), Roosa Rommi (11), Nea Koskinen (4), Erika Harsia (2), Suzan Obowya (18), Lilli Hakkarainen (2), Jade Sairanen (1), Elli Heikkilä (19), Venla Kemppainen (11), Awak Kuier (18) ja Iina Koukkula (12).

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.