Ikääntyvien yliopisto tarkastelee ilmastonmuutosta — Syksyn luentosarja alkaa keskiviikkona Haminan pääkirjastossa

Linda Varoma

Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila luennoi Haminan pääkirjastossa 4. joulukuuta.
Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila luennoi Haminan pääkirjastossa 4. joulukuuta.

Ikääntyvien yliopiston syyskauden ohjelmassa on tutkittua tietoa ilmastonmuutoksesta. Ajankohtaisesta aiheesta luennoi ensimmäisenä yliopistotutkija Minna Väliranta, joka puhuu keskiviikkona Haminan pääkirjastossa pohjoisista ekosysteemeistä ja ilmastonmuutoksesta.

23. lokakuuta vieraaksi saapuu yliopistonlehtori Marjaana Toivonen. Hänen aiheenaan on maatalousluonnon muuttuva monimuotoisuus.

Ensi kuun 6. päivänä tutkija Suvielise Nurmi käsittelee ihmisen luontosuhdetta Antroposeenin aikakaudella. Miten ihmisyyttä koskeva tutkimus haastaa suhteen ympäristöön? Erikoistutkija Jari Lyytimäki puolestaan pohtii 20. marraskuuta, lietsooko media ilmastohysteriaa ja miten ilmastonmuutosta käsitellään uutisoinnissa.

Joulukuun 4. päivä erikoistutkija Seppo Knuuttila kertoo ilmastonmuutoksen vaikutuksesta Itämereen. Luentosarjan päättää 11. joulukuuta meteorologi Antti Mäkelä, jonka aiheena on ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt.

Luennot ovat kaikille avoimia

Kaikki luennot pidetään Haminan kirjaston Kasper-salissa keskiviikkoisin kello 10.45—12.45. Yhdestä vielä vahvistamattomasta luennosta ja opintoretkestä ilmoitetaan myöhemmin.

Haminan kansalaisopiston yhteydessä toimiva Ikääntyvien yliopisto on avoimen yliopiston toimintamuoto, jonka luennoille ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Yksittäisen luennon hinta on 10 euroa. Koko luentosarja maksaa 55 euroa. Luentomaksun voi suorittaa luentojen yhteydessä kirjaston asiakaspalvelutiskillä pankkikortilla tai Haminan kaupungin asiakaspalvelutoimistossa.

Ikääntyvien yliopiston luento keskiviikkona 9.10. kello 10.45—12.45 Haminan pääkirjaston Kasper-salissa.

Uusimmat uutiset