Kotkan Puuvenemessuille on ilmoittautunut jo 50 venettä eri puolilta Suomea

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaiken tyyliset, -ikäiset ja -kokoiset puiset veneet.

Tarja Särkkä

Ensi kesänä Kotkan Kantasatamassa järjestettävien Puuvenemessujen tavoitteena on saada tapahtumaan mukaan jopa 100 puuvenettä. Arkistokuva.
Ensi kesänä Kotkan Kantasatamassa järjestettävien Puuvenemessujen tavoitteena on saada tapahtumaan mukaan jopa 100 puuvenettä. Arkistokuva.

Kotkan Puuvenemessuille ja sen uivaan venenäyttelyyn on ilmoittautunut jo 50 puuvenettä eri puolelta Suomea.

Ensi kesänä Kotkan Kantasatamassa järjestettävien Puuvenemessujen tavoitteena on saada tapahtumaan mukaan jopa 100 puuvenettä.

— Osasimme odottaa, että kun edellisistä puuvenemessuista on aikaa jo 14 vuotta, kiinnostus tapahtumaa kohtaan tulee olemaan suurta. Kuitenkin se, että jo nyt, kun tapahtumaan on aikaa vielä reilu seitsemän kuukautta, ilmoittautuneita veneitä on jo puolensataa, on kieltämättä yllättävää ja tietenkin hienoa, myöntää Puuvenemessujen tuottaja, Kotkan viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Kari Makkonen.

Makkonen on innoissaan myös siitä, että tähän mennessä ilmoittautuneiden veneiden taso on todella kova.

— Joukossa on lukuisia tosi hienoja, taitavasti rakennettuja ja hyvin pidettyjä puuveneitä. Mukavaa on myös se, että veneet eivät ole kaikki pelkästään Kotkan-Haminan seudulta vaan niitä on tulossa runsaasti eri puolelta Suomea.

Veneen esitteleminen on omistajalle maksutonta

Puuveneen esitteleminen Kotkan Puuvenemessuilla ja sen uivassa venenäyttelyssä on veneen omistajalle maksutonta.

Tapahtumassa tullaan järjestämään veneiden omistajille erilaisia palveluja kuten sauna- ja suihkupalvelut sekä mahdollisuus edulliseen aamiaisruokailuun Puuvenekeskuksen yhteydessä sijaitsevassa lounaskahvilassa.

— Tapahtumaan ovat tervetulleita kaiken tyyliset, -ikäiset ja -kokoiset puiset veneet eli moottoriveneet, purjeveneet, soutuveneet, kilpaveneet, ja niin edelleen. Myös puiset purjelaivat ovat tervetulleita.

Veneen runko on oltava puinen, vanerinen, puukomposiittinen tai ristiinlaminoitu tai kylmälaminoitu. Rungoltaan vesilinjan yläpuolelle lasikuidutetut veneet eivät pääsääntöisesti täytä enää puuveneen kriteeriä. Yläosissa hyttien kattojen lasikuidutus hyväksytään, kokonaan yläosiltaan kuidutettu vene ei kuitenkaan pääsääntöisesti täytä kriteerejä.

Vielä voi ilmoittautua mukaan

Puuvenemessuille ilmoittautuminen tapahtuu messujen verkkosivuilla www.puuvenemessut.fi ja päättyy maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Jos veneen omistaja on epävarma veneensä soveltuvuudesta puuvenemessuille, kannattaa ottaa yhteyttä puuvenemessujen toiseen tuottajaan Jani Vahtoon, p. 040 772 6383 tai sähköpostilla jani.vahto@puuvenemessut.fi.

Häneen kannattaa olla yhteydessä myös silloin, jos omistaa erikoisemman veneen, jonka tahtoisi tuoda näytille trailerilla.

Tähän mennessä ilmoittautuneiden veneiden tiedot ja kuvat ovat katseltavissa verkko-osoitteessa www.puuvenemessut.fi/veneet

Puuvenemessut järjestetään Kotkan Kantasatamassa 24.—27. heinäkuuta 2019. Lisää tietoa kesän 2019 Kotkan Puuvenemessuista löytyy verkkosivulta www.puuvenemessut.fi ja Facebook-sivulta.

Luetuimmat