Kotkan Julkisten Kiinteistöjen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Elosuo: ”Ammatillisesti lähden puhtaalta pöydältä”

Elosuo aloittaa tehtävässään maaliskuun alussa. Hän ei pidä oleellisena sitä, mitä yhtiössä on tapahtunut aiemmin. Edellisen toimitusjohtajan Anu Kuuselan erottamisesta ja Kantasataman asioista Elosuo kertoo tietävänsä vain julkisuudessa olleen tiedon verran.

Raimo Eerola

Kotkan Julkisten Kiinteistöjen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Elosuo.
Kotkan Julkisten Kiinteistöjen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Elosuo.

Loviisan Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Mikko Elosuo on valittu Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 2. maaliskuuta.

Jukin hallitus päätti valinnasta maanantaina. Jukin hallituksen puheenjohtaja Pekka Posti kertoo sekä hallituksen että valitsijaryhmän olleen valinnasta yksimielinen. Tehtävään haki 13 henkilöä, joista kahta haastateltiin.

— Elosuossa vakuutti kokemus kiinteistöalalta ja hänellä on erittäin vahva kokemus talousasioista, Posti toteaa.

Elosuo: Jukilla tarjolla mielenkiintoinen tehtävä

Helsinkiläinen Elosuo, 63, on valmistunut vuonna 2002 Teknillisestä korkeakoulusta eli nykyisestä Aalto-yliopistosta tekniikan lisensiaatiksi pääaineenaan kiinteistöjohtaminen. Elosuo on myös toiminut opettajana Teknillisessä korkeakoulussa ja kiinteistöalan koulutuskeskuksessa. Lisäksi hänellä on pitkä työkokemus kiinteistöjohtamisen ja –talouden alalta. Loviisan Asuntojen toimitusjohtajana Elosuo on toiminut kahden vuoden ajan.

— Tehtävä on mielenkiintoinen etenkin sen takia, että Kotka haluaa profiloitua uusien Kantasataman hankkeiden kautta. Jukilla on monenlaista kiinteistökantaa, kehityshankkeita käynnissä ja yhtiön tilanne näyttää hyvältä, Elosuo perustelee hakeutumistaan tehtävään.

Patrik Lindström

Mikko Elosuolle Kotka on tuttu kaupunki aikaisemmalta työuralta.
Mikko Elosuolle Kotka on tuttu kaupunki aikaisemmalta työuralta.

Kotka aiemmin tuttu

Kotka on Elosuolle tuttu kaupunki aiemmalta työuralta, jolloin hän on ollut mukana omistamassa kiinteistöjä kaupungista. Lisäksi tällä hetkellä kaksi Elosuon tytärtä opiskelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Jukin viime vuoden tapahtumiin ja sen edellisen toimitusjohtajan Anu Kuuselan erottamiseen liittyvistä asioista Elosuo kertoo tietävänsä vain julkisuudessa olleiden tietojen perusteella. Omaan uuteen työhönsä menneet tapahtumat eivät Elosuon mukaan välttämättä vaikuta mitenkään.

— Ammatillisesti lähden puhtaalta pöydältä. En näe mitenkään oleellisena asiana sitä, mitä aiemmin on tapahtunut.

Sote-ratkaisu vaikuttaa myös julkisiin kiinteistöihin

Jukin henkilökunnasta Elosuo on tähän mennessä tavannut vt. toimitusjohtajana toimivan Vesa Minkkisen. Elosuo uskoo muunkin henkilökunnan tulevan hänelle pian tutuksi.

— Tulen varmaan käymään Kotkassa jo ennen tehtävässä aloittamista. Samalla tapaan Jukin hallituksen jäseniä.

Työpöydällä ensimmäisenä odottavia asioita Elosuo ei vielä tiedä. Yleisesti kiinteistöalalla ajankohtaisia asioita ovat korjausten oikea-aikainen ajoittaminen ja rahoittaminen sekä kuntatalouden tilanne.

— Miten esimerkiksi vielä auki oleva sote-ratkaisu heijastuu julkisella puolella tilatarpeisiin ja talouteen, sitä ei vielä tiedetä, Elosuo toteaa.

Työllisyystilanne vaikuttaa kiinteistöihinkin

Työllisyystilanne vaikuttaa kysyntään myös kiinteistöalalla. Sen vuoksi Elosuon mukaan Kotkankin on tärkeätä huolehtia elinkeinopolitiikasta ja katsoa laajasti tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Mahdollisuuksia pitää miettiä laajasti myös kaupungin tyhjien kiinteistöjen osalta. Elosuon mielestä kannattaa arvioida vuokratuotto-odotuksia verrattuna rakennuksen ylläpitokulujen peittämiseen.

— Jos saadaan edes vähän rahaa, sekin on parempi, kun että rakennus on tyhjillään ja jätetään huomioimatta.


Juttua muokattu 15.1. kello 11.59: Lisätty Mikko Elosuon kommentit ja kuva.

Uusimmat uutiset