Auringonpalvojat nauttivat lämmöstä Mansikkalahdessa — Toukokuun helle aiheuttaa iloa sekä lievää hämmennystä

Kimmo Seppälä

Pirjo Lamminheimon (vasemmalla) ja Sari Helpin mielestä kesä tuntuu paljon pidemmältä, kun helteet alkoivat jo ennen toukokuun puoliväliä.
Pirjo Lamminheimon (vasemmalla) ja Sari Helpin mielestä kesä tuntuu paljon pidemmältä, kun helteet alkoivat jo ennen toukokuun puoliväliä.

Lämpötila oli kivunnut jo lähelle hellelukemia, kun kotkalaiset Pirjo Lamminheimo ja Sari Helppi nautiskelivat auringosta ja kimaltelevasta merimaisemasta maanantaina puolen päivän jälkeen Mansikkalahden kalliolla.

— Onko mitään parempaa, kun toukokuun alkupuoliskolla tulee tällaiset lämpötilat. Kesä tuntuu paljon pidemmältä. Lisäksi meillä molemmilla on nyt kesäloma. Uskomme, että helteet myös jatkuvat vielä pitkään, naiset tuumivat.

Lamminheimo ja Helppi kertoivat asuvansa Kotkansaarella.

— Tämä on todellinen huippupaikka kesänviettoa ajatellen. Rantaan pääsee kävellen ja saareenkin vain muutamassa minuutissa. Uimaankin, jos uskaltaa, mutta nyt merivesi on vielä liian kylmää uimiseen.

Kimmo Seppälä

Pertti Borman nautti auringonsäteistä ja opiskeli samalla portugalia Kotkassa Mansikkalahden kalliolla maanantaina.

Meri houkutteli, vaikka vesi on vielä hyvin kylmää

Parinkymmenen metrin päässä viltillään makaillut kotkalainen Pertti Borman sen sijaan arveli rohkaistuvansa käymään kastautumassa meressä. Hän ainakin lupasi harkita asiaa iltapäivän aikana.

— Sunnuntaina kävin uimassa järvessä Lappeenrannan lähistöllä. Siellä vesi oli sentään jo 18-asteista. Meressä taitaa jäädä viiteen, kuuteen asteeseen. Mutta ihan äkkiä en muista, milloin aiemmin olisi ollut näitä helteitä tähän aikaan toukokuussa, Borman totesi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet