Miehistöparaatissa on karnevaalitunnelmaa — katso video vuodelta 2015

Yksi Kotkassa tänään alkaneen Tall Ships Races -purjehdustapahtuman ehdottomia kohokohtia on Crew Parade eli Miehistöparaati.

Kotkassa se kulkee perjantaina kello 16 alkaen Gutzeitintietä ja Tallinnankatua pitkin kohti Arto Tolsa -areenaa, jossa paraati kiertää jalkapallokentän tekonurmen vielä kertaalleen ja asettuu sitten kentälle palkintojenjakoa varten.

Miehistöparaatiin osallistuvat kaikkien mukana olevien 80 aluksen miehistöt eli arviolta noin 2300 purjehtijaa. Paraati on väkimäärältään suuri ja poikkeuksellisen värikäs.

Eri alusten miehistöt kilpailevat siitä, millä aluksella on paras ja mielikuvituksellisin paraatikoostumus, joka rakentuu muun muassa asuista, tansseista ja musiikista.

Miehistöparaatia voi helposti seurata Gutzeitintien ja Tallinnankadun varsilla, mutta mainiosti sen näkee myös Arto Tolsa -areenan katsomoista, joista pystyy sateen sattuessa suojasta seuraamaan kello 17 alkavaa Halmstad-Kotka -purjehdusosuuden palkintojenjakoa.

Esimakua Tall Ships Races -miehistöparaatista saa muun muassa oheisesta YouTube-videosta, joka on kuvattu Ålesundissa kaksi vuotta sitten, heinäkuussa 2015.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.