Diskohait liikuttavat perheitä musiikin tahtiin elokuun alusta

Musiikki: Bailaa niin kuin Diskohai -video on Kotkan Lasten kulttuurikeskuksen kesän projekti

Jukka Koskinen

Musiikkivideo kuvattiin Kotkan Niinlahden leirikeskuksessa heinäkuun alussa.
Musiikkivideo kuvattiin Kotkan Niinlahden leirikeskuksessa heinäkuun alussa.

Kotkan kaupunki on mukana hankkeessa, jossa lapsiperheille tehdään liikkumiseen kannustava tanssivideo. Diskohait-niminen bändi esittää videolla diskoversioita tunnetuista kappaleista, ja tanssittaa perheen pienimpiä ja isompiakin.

– Biisit on valittu niin, ettei kyseessä ole pelkkä taaperodisko, vaan musiikki miellyttää kuulijoita vauvasta vaariin, Kotkan Lasten kulttuurikeskuksen tuottaja Jenni Kuustie kertoo.

Idea sai lähtönsä Lasten Meripäiville suunnitellusta päättäjäisdiskosta, joka piti toteuttaa tänä vuonna ensi kertaa. Kun Meripäivät peruuntuivat, aloitettiin etä-diskon suunnittelu. Kuustien mukaan videota on suunniteltu ja valmisteltu koko kesä, ja se kuvattiin heinäkuun alussa Kotkan Niinlahden leirikeskuksessa liveyleisön edessä koronarajoituksia noudattaen.

– Yleisössä oli noin kymmenen perhettä. Heitä saatiin paikalle somekanavien ilmoitusten ja kulttuurikeskuksen Taidepiha-tapahtumien kautta, Kuustie sanoo.

Viihdettä kaikille kotona ja harrastuksissa

Elokuusta lähtien videosta pääsevät nauttimaan myös kaikki muut diskoilusta kiinnostuneet. Video tulee vapaasti katsottavaksi Kotkan kaupungin Youtube-kanavalla ja harrastakotona.fi -sivustolla. Tarkoituksena on tanssin kautta kannustaa kaikenikäisiä liikkumaan, ja videota voivat hyödyntää esimerkiksi päiväkodit, koulut ja eri harrasteryhmät. Tarkkaa julkaisupäivää ei vielä tiedetä, sillä tuotantotiimille tuli yllätyksenä uuden kuntalain mukanaan tuoma vaatimus saavutettavuudesta. Tämä tarkoittaa, että videossa täytyy olla myös tekstitykset.

Kyseessä ei ole pelkkä taaperodisko, vaan musiikki miellyttää kuulijoita vauvasta vaariin — Jenni Kuustie

– Työstämme nyt vielä jälkiäänityksiä ja säädämme tekstitystä, mutta pyrimme julkaisemaan videon mahdollisimman pian elokuun alussa, Kuustie selittää.

Jukka Koskinen

Laulunopettaja Meeri Mela kokosi ryhmän Kotkan Lasten kulttuurikeskuksen pyynnöstä.
Laulunopettaja Meeri Mela kokosi ryhmän Kotkan Lasten kulttuurikeskuksen pyynnöstä.

Bailaa niin kuin Diskohai -video on Kotkan Lasten kulttuurikeskuksen ensimmäinen videotuotanto. Kulttuurikeskus pyysi laulunopettaja Meeri Melaa kokoamaan Diskohait-bändin videota varten. Mela itse toimii bändin laulajana yhdessä Hanna Bergströmin kanssa. Muita Diskohaita ovat tanssista, juonnosta ja dramaturgiasta vastaava Minttu-Maaria Mikkonen, kitaristi Erkki Mela sekä kosketinsoittaja Jaakko Jokela-Bergström. Miksauksesta huolehtii Miro Kananen. Tuotanto on kokonaan kotkalaista, ja yhteistyökumppaneina toimivat Kotkan kaupungin lisäksi Kotkan Energia Oy, TaitoPro Osuuskunta sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tulevaisuudessa tanssitaan myös livenä

Myös live-esiintymisistä on ollut puhetta bändin jäsenien kanssa. Jatkossa Lasten Meripäivien päätuottajana toimiva Kuustie on suunnitellut jo seuraavaa kesää ja Diskohaiden tulevaisuutta.

– Videosta tuli niin hyvä, että haluaisimme jatkossakin tehdä yhteistyötä. Haluaisin ensi vuonna diskon Lasten Meripäivillä, joko kaksipäiväisenä tai sitten yhtenä päivänä.

Jukka Koskinen

Onnistuneelle videoprojektille toivotaan jatkoa live-esiintymisillä sitten kun koronatilanne sen sallii.
Onnistuneelle videoprojektille toivotaan jatkoa live-esiintymisillä sitten kun koronatilanne sen sallii.

Oikeus Bailaa niin kuin Diskohai -videoon jäävät Kotkan Lasten kulttuurikeskukselle. Bändin jäsenet saavat kuitenkin Kuustien mukaan esittää kappaleita missä päin Suomea vain, jos tilaisuus on.

– Bändi tykkäsi esiintyä lapsille ja heillä oli hauskaa. Tuemme myös mielellämme sitä, että kotkalaiset taiteilijat saisivat töitä, emme halua omia tätä juttua, Kuustie toteaa.