Arkistosta: Tiusanen Nelosen uutisesta: Tapaukseen ei liittynyt rikosta

Raimo Eerola

Pentti Tiusaseen kohdistui seksuaalirikosepäily myös vuonna 2007.
Pentti Tiusaseen kohdistui seksuaalirikosepäily myös vuonna 2007.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Pentti Tiusanen kommentoi lauantaina Nelosen uutisten perjantaista rikosepäilyuutista.

Nelosen uutiset kertoi Tiusaseen vuonna 2007 kohdistuneesta seksuaalirikosepäilystä. Epäilty rikos tapahtui Tampereella elokuussa 2007. Nelosen mukaan Tiusasta epäiltiin pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

— Minulla ei ole siihen kommentoitavaa. Asiaan ei liittynyt mitään rikosta. Se on jo kaksi vuotta sitten todettu, ettei siinä ole sen kummempaa, Tiusanen kertoo.

Poliisi tutki Tiusasesta tehtyä rikosilmoitusta syksyllä 2007, mutta esitutkinta ei antanut aihetta jatkotoimiin.

Taustalla taloudelliset näkökohdat?

Nelosen uutisointi liittyy eduskuntaa ravistelevaan raiskauskohuun. Tutkija Anna Kontula kertoi tällä viikolla julkaistussa kirjassaan miespoliitikosta, joka raiskasi tutun naisen. Julkisuudessa poliitikon on kerrottu olevan kansanedustaja.

— Tämä asia on nostettu esiin joistakin taloudellisista näkökohdista, Tiusanen sanoo viitaten mediakuohuntaan.

Rikosepäily nousi julkisuuteen ensimmäisen kerran viime kesänä. Tuolloinkin Tiusanen korosti, ettei tapaukseen liity rikosta.

— Todellisuudessa kyseeessä oli tapahtumaketju, joka sai alkunsa yhdestä puhelinsoitosta, Tiusanen totesi Kymen Sanomille kesäkuussa 2008.

Juttu on julkaistu Kymen Sanomissa 10. toukokuuta 2009.