Verkkokoulutusta kotkalaisille tapahtumajärjestäjille – Koronan aiheuttamat tapahtumaperuutukset tekivät tilaa monien kalentereihin

Koulutuksella pyritään pitämään kaupungin tapahtumat monipuolisina.

Katja Juurikko

Koulutustilaisuudet ovat siirtyneet seminaareista oman kodin sisälle verkon välityksellä. Arkistokuva.
Koulutustilaisuudet ovat siirtyneet seminaareista oman kodin sisälle verkon välityksellä. Arkistokuva.

Kotkan kaupunki tarjoaa paikallisille tapahtumajärjestäjille ilmaista verkkokoulutusta kesän 2020 aikana. Tarkoituksena on opastaa ja tukea kotkalaisia tapahtumien järjestäjiä. Koulutus toteutetaan eri alojen asiantuntijoiden luennoilla netin välityksellä.

Aiemmin keväällä kaupunki tarjosi mahdollisuuden virtuaaliseen etäkahvitteluun, jotta paljon tapahtumia perumaan joutuneet järjestäjät eivät jäisi yksin tulevaisuudensuunnitelmiensa kanssa. Koulutuksissakin pyritään vastaamaan järjestäjien kysymyksiin juuri heidän tapahtumistaan. Monilla on nyt aikaa kouluttautua, sillä koronatilanteen vuoksi suurin osa tapahtumista on peruttu tai siirretty myöhemmälle ajalle.

Kaupungin tapahtumatuottaja Sini Immosen mukaan koulutukset ovat saaneet reippaan alun ja positiivisen vastaanoton.

– Näistä alkupään koulutuksista on tullut hyvää palautetta. Osallistujat ovat saaneet uusia ajatuksia, ideoita ja neuvoja tapahtumiensa järjestämiseen. Mukana on ollut niin yrittäjiä, yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin.

Koulutusta läpi kesän tulevaa syksyä varten

Koulutukset aloitettiin kesäkuun alussa, ja luentokertoja on ollut jo kolme. Aiheina olivat käytännön järjestelyt perinteisiä tapahtumia suunnitellessa ja virtuaalitapahtumien järjestäminen. Korona-aika on vaatinut monilta suurta panostusta virtuaalimaailman palveluihin ja tapahtumiin. Tapahtumatuottaja Immonen kertookin virtuaalitapahtumiin keskittyneen luennon olleen suosittu. Osallistujia on kuitenkin ollut tasaisesti noin parikymmentä per tilaisuus jokaista aihetta kohden.

Kesän verkkoluennot ovat jatkoa jo aiemmin aloitetuille koulutuksille. Koulutuksia on järjestetty esimerkiksi Merikeskus Vellamossa, ja menneelle keväällekin oli suunnitteilla koulutusseminaari ennen koronarajoituksia. Kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen tehtävänä on kouluttaa muita alueen tapahtumanjärjestäjiä, jotta alueen tapahtumat pysyisivät monipuolisina ja toimijoita olisi useampi.

Seuraava koulutus pidetään torstaina 9.7. aiheena kriisiviestintä. Heinäkuun ajaksi luentoihin tulee pieni tauko, ja loput tilaisuudet ovat elokuussa. Kaikkiaan verkkokoulutuksia on kahdeksan. Koulutuksiin voi ilmoittautua koko kesän ajaksi tai vain yksittäisille luennoille.

Uusimmat uutiset