Kesän kolmas risteilijä vierailee tänään Kotkassa — Hebridean Sky on risteillyt muun muassa Etelämantereelle

Hebridean Sky on pieni alus, joka piipahtaa Kotkassa vain kuuden tunnin mittaisella visiitillä.

Heli Toikka

Hebridean Sky on pienikokoinen luksusristeilijä.
Hebridean Sky on pienikokoinen luksusristeilijä.

Tänään Kotkassa vierailee pieni luksusalus Hebridean Sky. Kantasatamaan rantautunut 91-metrinen risteilijä toi Kotkaan noin 110 matkustajaa.

Alus saapui Kantasatamaan Pietarista kello 8 aamulla, ja se lähtee kohti Maarianhaminaa jo kello 14. Vaikka aluksen visiitti Kotkassa kestää vain kuusi tuntia, ehtivät risteilyvieraat halutessaan käydä retkillä Langinkoskella, Merikeskus Vellamossa ja Kotkansaarella.

Hebridean Sky rakennettiin Italian Carrassa ja se valmistui vuonna 1991. Alus remontoitiin kolme vuotta sitten 10 miljoonalla dollarilla (noin 891 000 euroa). Brittiläisen varustamon alus risteilee muun muassa Etelämantereelle.

Kotkassa Hebridean Sky vierailee nyt ensimmäistä kertaa. Alus aloitti matkansa Skotlannin Aberdeenista ja päättää sen Lontooseen.

Kotkassa on tänä kesänä vieraillut aiemmin kaksi alusta, M/S Saga Sapphire toukokuussa ja M/V Artania heinäkuun alussa. Meripäivien aikana Kotkaan saapuu vielä kaksi alusta, yli 5000 matkustajan MSC Meraviglia sekä 500 matkustajan MS Deutschland.

 

Juttua on muokattu kello 10.54. Alun perin julkaistussa jutussa oli tieto väärästä aluksesta.