Mopopoika kaahasi yöllä Kotkassa poliisia karkuun kaveri kyydissä: Vauhtia enimmillään 80 km/h

Osan matkasta poika ajoi yksisuuntaista katua väärään suuntaan. Matka päättyi tenniskentälle, kun kuljettaja menetti mopon hallinnan nurmikolla.

Harri Teitto

Alaikäinen mopokuski ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan lähti karkuun. Poliisipartio tavoitti mopon, sen kuljettajan ja matkustajan takaa-ajon päätteeksi tenniskentän nurmikolta. Arkistokuva.
Alaikäinen mopokuski ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan lähti karkuun. Poliisipartio tavoitti mopon, sen kuljettajan ja matkustajan takaa-ajon päätteeksi tenniskentän nurmikolta. Arkistokuva.

Poliisipartio jahtasi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kotkassa reipasta ylinopeutta ajanutta mopokuskia. Takaa-ajo alkoi keskellä yötä sunnuntain puolella kello 02.45, kun ylinopeutta ajaneen mopon kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä Hietasentiellä, vaan lähti karkuun Runeberginkadun suuntaan.

Poliisin mukaan kuljettaja oli 13-vuotias poika ja kyydissä ollut matkustaja 15-vuotias poika. Molemmat ovat paikkakuntalaisia.

Pakomatka jatkui kadulta toiselle

Mopon kuljettaja jatkoi pakomatkaansa Ruununmaankadulle, Kotkantielle, Lainekadulle ja Liitulahdentielle. Sieltä pakomatka jatkui kevyenliikenteenväylän kautta Hyväntuulentien ali Merituulentien kautta Haukkavuorenkadulle.

Haukkavuorenkadulta mopon pakoreitti kulki Kymenlaaksonkatua ja Kotkankatua pitkin Puutarhakadulle ja Koulukadulle, jossa kuljettaja ajoi yksisuuntaista katua väärään suuntaan ennen kääntymistään Korkeavuorenkadulle.

Matka jatkui tästä vielä pitkin useita katuja, kunnes mopo kääntyi Toukolantielle, jonka päässä olevan tenniskentän nurmikolle se kaatui.

Pojat selvisivät kaatumisesta säikähdyksellä. Kumpikaan ei loukkaantunut.

Vauhtia enimmillään 80km/h

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan mopolla oli nopeutta enimmillään 80 kilometriä tunnissa. Kyseinen nopeus mitattiin Korkeavuorenkadulla.

Kuljettaja oli selvin päin. Puhalluskoe näytti hänelle tasan nolla promillea.

Mopon nuorta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi poisti moposta rekisterikilven ja määräsi sen valvontakatsastettavaksi.