Tutkinnan kohteena oleva SSR on myös Zsar Outlet Villagen ja Kotkan Tähden urakoitsija

Kimmo Seppälä

Zsar Outlet Villagea rakennetaan paraikaa Virolahdelle. Kohteen rakennusurakoitsijaan on viime aikoina liitetty rikosepäilyjä.
Zsar Outlet Villagea rakennetaan paraikaa Virolahdelle. Kohteen rakennusurakoitsijaan on viime aikoina liitetty rikosepäilyjä.

Lahtelaiseen Salpausselän Rakentajiin on alkuvuoden aikana liitetty julkisuudessa veropetos-, kirjanpitorikos- ja lahjusepäilyihin. Meneillään olevasta tutkinnasta ovat kertoneet muun muassa Yle ja Suomen Kuvalehti.

SSR on urakoitsijana muun muassa Zsar Outlet Villagessa Virolahdella ja Kotkan Jumalniemeen rakenteilla olevassa Kotkan Tähti -kauppakeskuksessa.

Zsarin kehitysyhtiön East Finland Real Estate Oy:n toimitusjohtajan Sami-Petteri Vainiomäen mukaan meneillään oleva tutkinta ei vaikuta Virolahden rakennushankkeeseen.

— Kun rikostutkinta tuli ilmi, pyysimme SSR:n johdon meille käymään. He kertoivat tuolloin, mitä pystyivät. Emme tiedä, emmekä voi ottaa kantaa siihen, mitä on tapahtunut historiassa. Yhtiössähän on johtoakin vaihtunut käsitykseni mukaan aika paljon niistä ajoista, mihin nämä tutkinnat liittyvät, sanoo Vainiomäki.

Ei vaikutusta markkinointiin

Vainiomäen mukaan SSR:ään kohdistuvat epäilyt eivät ole vaikuttaneet Zsar-kauppakeskuksen markkinointiin ulkomailla.

— Hehän ovat vain rakennusyhtiö. Siinä kohtaa, kun vuokralaiset siellä paljastetaan, rakennusyhtiö on jo tehnyt työnsä ja lähtee pois sieltä. Ei se ole siinä enää mukana, kertoo Vainiomäki.

Vainiomäki kertoo, että East Finland Real Estate Oy sai tiedon SSR:ään kohdistuvista epäilyistä vasta sen jälkeen, kun sopimukset oli allekirjoitettu.

— Mehän kilpailutimme paljon rakennusyhtiöitä. Ja jos tarkkaan katsoo, niin aika monella yhtiöllä on jos jonkinlaista taustaa.

— En nyt viitsi sen tarkemmin mitään yhtiötä nimetä, mutta jos vaikka googlesta etsii, niin kaikenlaista jännää taustaa ja historiaa löytyy.

Varsinainen rakentaminen Virolahdella etenee Vainiomäen mukaan mallikkaasti.

— He tekevät hyvää jälkeä pysyäkseen aikataulussa. Rakentajina ja operatiiviseen toimintaan liittyen meillä on heihin täysi luottamus.

SSR-Groupin toimitusjohtaja Tapani Pöyry ei vastannut Kymen Sanomien soittopyyntöön. Tavoittelimme myös Sukari-konsernin toimitusjohtajaa Tuomas Henttulaa kertomaan Jumalniemen rakennushankkeen tilanteesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.