Zsar Outlet Villagen rakentamiseen valmistaudutaan

East Finland Real Estate

Kun molemmat rakennusvaiheet on toteutettu, Zsarin kokonaispinta-ala on 20 000 neliötä. Investoinnin kokonaisarvo on 40 miljoonaa euroa. 
Havainnekuva.
Kun molemmat rakennusvaiheet on toteutettu, Zsarin kokonaispinta-ala on 20 000 neliötä. Investoinnin kokonaisarvo on 40 miljoonaa euroa. Havainnekuva.

Vaalimaalle suunnitellun mittavan outlet-ostoskylä Zsar Outlet Villagen valmistelut ovat pitkällä. Zsarin kehitysyhtiön markkinointijohtaja Pekka Lehtosen mukaan urakoitsijat on kilpailutettu ja valinnat tehdään kahden viikon kuluessa. Parhaillaan Zsarin tontilla tehdään koeporauksia, joilla pyritään selvittämään maalämmön käyttömahdollisuus ostoskylän lämmityksessä.

— Meillä on tavoitteena ehtiä ensi vuoden joulumarkkinoille. Jos rakentamisen aikataulu viivästyy siitä, niin vuokralaisille aiheutuu tiettyjä ongelmia. He valmistautuvat avaamiseen talvisesongin alla ja mikäli avaaminen siirtyy, suunnitelmat menevät uusiksi, koska silloin puhutaankin jo kevätmallistoista. Tässä on tämmöisiä käytännön konkreettisia syitä, joten kova ajatuksemme on avata ensi vuoden lopulla, Lehtonen sanoo.

Zsar rakennetaan kahdessa osassa. Ensimmäisen vaiheen valmistuttua siinä aloittaa Lehtosen mukaan 60-65 kansainvälisiin brändeihin keskittynyttä liikettä.

Heti ensimmäisen vaiheen perään on tarkoitus aloittaa toisen vaiheen rakentaminen.

Zsar Outlet Villagen valmistuttua kokonaan se käsittää 20 000 neliötä ja liikkeitä siihen sijoittuu noin 110. Lisäksi kylään tulee noin 1 000 ravintola- ja kahvilapaikkaa. Työpaikkoja Zsarin on arvioitu tarjoavan 700-800. Investoinnin kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.