Alkon myynti kasvoi viime vuonna Kymenlaaksossa 15,2 prosenttia – Valkoviinin myynnin kasvu oli liikeverkoston suurimpia

Virolahden liikkeen muutto Skandinavian Shopping Centeriin on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Myös mökkeilyn suosio näkyy Kymenlaakson liikkeiden myynnissä.

Jussi Vehkasalo

Valkoviinin myynnin kasvu oli Alkon verkoston suurimpia, 20,9 prosenttia. Arkistokuva.
Valkoviinin myynnin kasvu oli Alkon verkoston suurimpia, 20,9 prosenttia. Arkistokuva.

Viime vuonna Alkon myynti kasvoi Kymenlaaksossa 15,2 prosenttia. Juomia myytiin kolme miljoonaa litraa, kun edellisenä vuonna myynti oli 2,6 miljoonaa litraa.

Viinien osuus koko myynnistä oli 63 prosenttia ja väkevien osuus 28 prosenttia.

Kymenlaakson 12 myymälässä asioitiin 1,83 miljoonaa kertaa, mikä on 7,6 prosenttia edellisvuotta enemmän.

– Kymenlaaksossa myynnin kasvu oli Manner-Suomen toiseksi suurin Varsinais-Suomen jälkeen. Litramyynnin muutosta selittää se, että matkustuksen ja anniskelun vähetessä ovat alkoholiostot suuntautuneet Alkoihin ja päivittäistavarakauppoihin. Myös mökkeilyn suosio näkyy myynnissämme, kertoo aluepäällikkö Pirjo Hirvonen.

Valkoviinin myynnin kasvu oli Alkon verkoston suurimpia, 20,9 prosenttia. Punaviinien myynti kasvoi 15,1 prosenttia ja muiden väkevien juomien 18 prosenttia.

Alkoholittomien juomien myynti kasvoi

Hirvonen kertoo, että ihmiset pohtivat nyt alkoholinkäyttöään ja sen terveysvaikutuksia. Osa ei käytä lainkaan alkoholia, osa rajoittaa alkoholinkulutustaan tietoisesti.

– Meillä Kymenlaaksossa alkoholittomien juomien myynti nousi 13,1 prosenttia. Kymenlaaksoa enemmän alkoholittomia juomia myytiin Ahvenanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Alkon Vihreä valinta -merkinnät kertovat juoman tuottajan sitoutumisesta ympäristötyöhön ja kestävään kehitykseen.

– Vihreän valinnan tuotteiden kysyntä Kymenlaaksossa nousi 24,9 prosenttia.

Antti-Jussi Larvio

Virolahden Alkon muutto Scandinavian Shopping Centeriin on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Arkistokuva.
Virolahden Alkon muutto Scandinavian Shopping Centeriin on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Arkistokuva.

Virolahden Alko muutti Vaalimaalle

Virolahden Alko muutti lokakuussa Vaalimaalle ja muutti uuteen Scandinavian Shopping Center -kauppakeskukseen. Alko avasi myös noutopisteen kylälle Veikon Koneen yhteyteen.

– Uusien liikepaikkojen valintaan vaikuttavat asioinnin vaivattomuus ja alueen muiden palvelujen läheisyys. Kauppakeskus on luonteva asiointipaikka ja sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä moottoritien varrella. Asiakkaat ovat löytäneet uuden myymälän ja olemme olleet tyytyväisiä muuttoon.

Lisäksi Iitin myymälä remontoitiin uuteen ilmeeseen kesäkuussa.

– Myymäläuudistusten tavoitteena on lisätä myymälöiden viihtyisyyttä, selkeyttä sekä helpottaa asiakkaiden asiointia.

Luetuimmat