Kymenlaakson käräjäoikeudessa tuomittu Ville Lehmusmetsä on edelleen poliisilta kateissa, hänen epäillään oleskelevan Espanjan Aurinkorannikolla — Keskusrikospoliisi etsii kaikkiaan kuutta miestä, joiden pitäisi tulla vankilaan tai oikeudenkäyntiin Suomeen

Ville Lehmusmetsällä on suorittamatta 8 vuoden vankeusrangaistus törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi painottaa, että etsintäkuulutettuja ei tule yrittää ottaa itse kiinni. Kuvituskuva.
Poliisi painottaa, että etsintäkuulutettuja ei tule yrittää ottaa itse kiinni. Kuvituskuva.

Keskusrikospoliisi KRP etsii edelleen kouvolalaista Ville Lehmusmetsää. Poliisin mukaan hän oleskelee mahdollisesti Espanjan Aurinkorannikolla.

Lehmusmetsällä on suorittamatta 2 707 päivän vankeusrangaistus. Hänet on tuomittu muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Maaliskuussa Itä-Suomen hovioikeus antoi tuomionsa, jossa se katsoi Lehmusmetsän syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen. Oikeus määräsi Lehmusmetsän 8 vuoden vankeuteen.

Ville Lehmusmetsä, 37, toimi huumeliigassa, joka salakuljetti Kouvolaan yhteensä 27 kiloa amfetamiinia ja 35 kiloa marihuanaa lokakuussa 2016. Poliisi arvioi aineiden katukauppa-arvoksi vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Lasti salakuljetettiin kroatialaisessa rekassa Alankomaista.

KRP on etsintäkuuluttanut Ville Tapani Lehmusmetsän. Poliisi toivoo yleisöltä vihjeitä miehen liikkeistä.
KRP on etsintäkuuluttanut Ville Tapani Lehmusmetsän. Poliisi toivoo yleisöltä vihjeitä miehen liikkeistä.

Katosi istunnon jälkeen

Hovioikeuden istunto pidettiin viime helmikuussa.

— Lehmusmetsä on päässyt istunnon jälkeen vapaalle ja kadonnut saman tien, rikoskomisario Ritva Santtila KRP:stä totesi viime syksynä.

Lehmusmetsä on KRP:n etsityimpien rikollisten listalla.

— Lehmusmetsästä ei ole mitään jälkiä Suomessa. Todennäköisesti hän on ulkomailla, Suomessa hän olisi jo jäänyt kiinni, rikoskomisario Ritva Santtila KRP:stä kertoi.

Lehmusmetsän lisäksi Suomen viranomaiset etsivät eurooppalaisella pidätysmääräyksellä viittä muuta suomalaista mahdollisesti Aurinkorannikolla oleskelevaa henkilöä vankeusrangaistuksen suorittamista ja syytetoimia varten.

Lehmusmetsän lisäksi etsintäkuulutettuja ovat myös Pekka Johannes Kora, Matti Antero Qvick, Jeremias Emil Olavi Värtinen ja Janne Petteri Tranberg. Heidät on tuomittu erimittaisiin vankeusrangaistuksiin erilaisista rikoksista kuten raiskauksesta, törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä veropetoksista.

Vihjeet henkilöistä pyydetään Suomen Keskusrikospoliisiin sähköpostitse wanted.krp@poliisi.fi tai puhelimitse +358 50440 1800. Henkilöistä tulee ilmoittaa tavattaessa Espanjan poliisin numeroon 091.

Keskusrikospoliisi painottaa, että etsintäkuulutettuja ei tule yrittää ottaa itse kiinni.