Haminalainen Vimpa Islands sai tunnustusta idearikkaasta toiminnastaan

Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen myöntäjät kiittävät yrittäjiä rohkeasta otteesta luontokokemusten ja historian yhdistämisessä.

Kimmo Seppälä

Pertti ja Virpi Illin Vimpa Islands toimii Haminan saaristossa, mantereella Vimpasaaressa ja ekologisella Rakinkotkan Viikinki-saarella.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry ovat myöntäneet haminalaiselle Vimpa Islands -yritykselle Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen. Tunnustuksen taustalla on halu rohkaista nuoria ja uusia sukupolvia jatkajiksi ja kannustavaa heitä kehittämään maaseutumatkailua.

Valinnassa huomioidaan innovatiivisuus ja rohkea ote yrityksen kehittämiseen.

Tunnustuksen myöntäjien mukaan Pertti ja Virpi Illin yritys on tehnyt erittäin määrätietoista työtä ja palvellut kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita yhtenä itäisen Suomenlahden rannikkomatkailun kärkiyrityksenä.

— Investointeja, tuotekehitystä, uuden ideointia, markkinointia ja myyntiä yhdistää asiakkaalle tarjottavat elämykset ja laadukkaaseen palveluun panostaminen. Idearikkaus ja rohkea ote yhdistää alueen luontokokemusta, perinteitä ja historiaa ovat vieneet yritystä ja sen matkailupalveluja vahvasti eteenpäin. Yrittäjäpariskunnalla on erityisen vahva osaaminen ja kokemus asiakaslähtöisyyden huomioiseen ja laatuun panostamiseen, kerrotaan perusteluissa.

Kokouksia ja elämysmatkoja Viikinki-saarelle

Vimpa Islands on perustettu vuonna 1999. Yritys toimii Haminan saaristossa, mantereella Vimpasaaressa ja ekologisella Rakinkotkan Viikinki-saarella.

Yrityksen toiminta-ajatuksena on järjestää yrityksille sekä yksityisille matkailijoille kokous-, kalastus- ja elämysmatkoja. Yritys tuottaa palvelut omilla kiinteistöillä sekä kalustolla sekä tekee yhteistyötä monien paikallisten palvelutarjoajien kanssa Haminassa.

Vimpassa vierailee vuosittain matkailijoita noin 20 eri maasta.