Drive-in-elokuvia Kotkaan kesäkuun alussa – Kerralla paikalle mahtuu 50 autoa

FC KTP järjestää 5.–7. kesäkuuta kahdeksan elokuvan näytökset Arto Tolsa -areenan hiekkakentällä.

Raimo Eerola

Jari-Pekka Gummerus on ollut mukana järjestämässä drive-in-elokuvia Kotkaan. Näytökset ovat Arto Tolsa -areenan puukatsomon takana olevalla hiekkakentällä.
Jari-Pekka Gummerus on ollut mukana järjestämässä drive-in-elokuvia Kotkaan. Näytökset ovat Arto Tolsa -areenan puukatsomon takana olevalla hiekkakentällä.

Koronan aiheuttama poikkeusaika on saanut monet seurat kehittämään uusia varainhankintatapoja. Kotkalaisella jalkapalloseura FC KTP:llä oli hallituksen kokouksessa esillä idea järjestää drive-in-elokuvia kaupungissa. Eikä aikaakaan, kun drive-in-näytöksiä järjestävä firma Corego otti seuraan yhteyttä.

– Päätimme lyödä asian tulille ja tehdä niin vikkelästi kuin mahdollista. Käytännön järjestelyihin meni kaksi viikkoa, kertoo FC KTP:n naisjoukkueen päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus.

Perjantaista sunnuntaihin, 5.–7. kesäkuuta Kotkassa esitetään kahdeksan elokuvaa.

– Yhteistyökumppani tarvitsee paikallisen tapahtuman järjestäjän, ajan ja paikan. Yrityksen puolelta palvelu tulee avaimet käteen -periaatteella, he hoitavat screenin ja elokuvien lisenssioikeudet, joista maksamme, Gummerus kertoo.

Elokuvien esityspaikkana on Arto Tolsa -areenan puukatsomon takana oleva hiekkakenttä.

– Kerralla paikalle voidaan ottaa 50 autokuntaa. Enempää ei kannata ottaa, näkyvyys ja kuuluvuus tuottaisivat haasteita, Gummerus sanoo.

Autot ohjataan paikoilleen

Lipun hinta on 30 euroa autoa kohden. Verkkomaksun jälkeen lipun voi tulostaa tai näyttää sitä mobiililaitteelta näytökseen saapuessaan. Lisäksi saataville tulee eväspaketteja, joissa on suolainen ja makea vaihtoehto ja juomia.

– Leffapaketteja voi ostaa ennakkoon, lisäksi paikalla on myyntiä näytöksen aikana.

Mukana järjestelyissä on KTP:n vapaaehtoisia. Heitä tarvitaan muun muassa liikenteenohjauksessa.

– Hiekkakentälle piirretään merkkejä ja liikenteenohjaajat opastavat autot paikoilleen ja turvallisesti pois, kun näytös on ohi.

Ääntä pelkäävien ei tarvitse olla huolissaan.

– Veikkaan, että näytöksistä tulee vähemmän ääntä kuin jalkapallo-ottelusta, Gummerus toteaa.

Elokuussa ehkä toinen drive-in-viikonloppu

Gummeruksen mukaan koronatilanne on tyrehdyttänyt lähes kaikki tulovirrat seuralle. Uusia tapoja kerätä rahaa toimintaan tarvitaan.

Ennen perjantaita lippuja näytöksiin on myyty yrityskumppaneille, perjantaista alkaen liput ovat myynnissä kaikille. Yksi näytös on jo ehditty myydä loppuun.

– Makustelemme, miten tämä sujuu. Jos kaikki menee hyvin, meillä on valmius ottaa 7.–9. elokuuta toinen samanlainen viikonloppu, Gummerus kertoo.

Yksi koronan aikana piristyneistä ansaintatavoista on fanituotteiden verkkomyynti. Seuralla on Gummeruksen mukaan muitakin uusia ideoita varainhankintaan, muttei vielä valmiina julkistettavaksi.

Näytökset

Drive in -elokuvat Kotkassa

Pe 5.6. klo 18 Koiranpäivät, suomeksi puhuttu

Pe 5.6. klo 20.30 Diego Maradona

La 6.6. klo 15 Huippujengi Himalajalla, suomeksi puhuttu

La 6.6. klo 17.30 The Peanut Butter Falcon

La 6.6. klo 20 Midway

Su 7.6 klo 15 Corgi – Kuningattaren koiranpentu, loppuunmyyty

Su 7.6. klo 17.30 Viidakon veijarit, suomeksi puhuttu

Su 7.6. klo 20 Les Misérables

Lipunmyynti verkossa.