Hallituksen esitys: Käräjäoikeus katoaa Kotkasta 2019

Katja Juurikko

Hallitus esittää, että Kymenlaakson käräjäoikeuspaikkakunta olisi Kouvola vuoden 2019 alusta.
Hallitus esittää, että Kymenlaakson käräjäoikeuspaikkakunta olisi Kouvola vuoden 2019 alusta.

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä käräjäoikeusverkoston uudistamiseksi. Uudistus kadottaisi käräjäoikeuden tai kanslian Kotkasta, ja 11 muulta paikkakunnalta.
Tavoitteena on, että uudistus tulee voimaan vuoden 2019 alusta.

Esityksen mukaan nykyisten 27 sijaan jatkossa käräjäoikeuksia olisi 20. Jatkossa lähimpiä käräjiä käytäisiin Kouvolassa.

Muita käräjäpaikkakuntia olisivat myös Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Mikkeli, Oulu, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa.

Katoavien listalla on kolme hallinnollista kansliaa; Järvenpäässä, Porvoossa ja Raaseporissa. Lisäksi lakkautuslistalla ovat kansliat Iisalmessa, Imatralla, Lohjalla, Raahessa, Sodankylässä, Kuusamossa, Savonlinnassa ja Varkaudessa.
Näitä lakkauttamisia puoltaa osin käsiteltävien asioiden ja asiakaskäyntien vähäinen määrä. Lisäksi välimatkat muihin toimipisteisiin jäävät kohtuullisiksi, oikeusministeriön tiedote kertoo.

Juho Maijala

Piia Kaskinen

Piia Kaskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet