Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa myös juhannuksena

Lasten ja nuorten palvelut niputetaan Imatralla kesän aikana Koskenlinkkiin.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää kesälläkin joka päivä, myös juhannuksena. Juhannusviikonloppuna puhelin on avoin kello 14—17. Palvelu siirtyy juhannuksen jälkeisenä maanantaina kesäaukioloaikoihin ja vastaa yhteydenottoihin päivittäin kello 17—20.

Kaikkien lasten ja nuorten kesälomapäivät eivät täyty puuhamaista, mökkireissuista ja grillaushetkistä. Osalle loma merkitsee ennakoimatonta arkea, jossa päivät venyvät loputtomiksi ja yksinäisyys on tutuin kaveri.

— Kesäloma-aika näyttäytyy erilaisten perheiden lapsille hyvin erisävyisenä. Perheissä, joissa kärsitään monista, usein päällekkäisistä ja monimutkaisista vaikeuksista, loma voi tarkoittaa lapselle jopa pelkoa tulevasta tai huolta aikuisten toiminnasta. Samanaikaisesti monet lapsille ja nuorille tärkeät tukipalvelut siirtyvät lomille, MLL:n Auttavien puhelinten päällikkö Tatjana Pajamäki sanoo.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Auttaviin puhelin- ja nettipalveluihin voi ottaa yhteyttä mistä tahansa asiasta nimettömänä ja ilmaiseksi.

Lasten ja nuorten puhelin ja muut palvelut

Juhannuksena 23.—25. kesäkuuta Lasten ja nuorten puhelinpalvelu on avoin kello 14—17.

Juhannuksen jälkeen auttava puhelin siirtyy kesäaukioloaikoihin, ja palvelussa vastataan päivittäin kello 17—20.

Kesäaukioloajat ovat voimassa 26.6.–13.8.2017.

Puhelimen lisäksi kesällä on avoinna chat maanantaisin ja tiistaisin.

Myös nettikirjepalvelun kautta lähetettyihin kirjeisiin vastataan läpi kesän.

Puhelin päivystää numerossa 116 111.

Chat ja nettikirjepalvelu löytyvät osoitteesta http://www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/

Lähde: MLL

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.