Uusi datakaapeli vahvistaa Kotkan kilpailukykyä

Kotkan datayhteydet maailmalle vahvistuvat merkittävästi syksyllä. Kansainvälinen datakeskusyhtiö Equinix rakentaa yhdessä ruotsalaisen optisia valokuituyhteyksiä rakentavan Easter Lightin kanssa Tukholman ja Suomen välille datamerikaapelin. Kaapeli rantautuu Suomessa kolmeen rannikkokaupunkiin Hankoon, Helsinkiin ja Kotkaan.

Etelä-Kymenlaakson kehitysyhtiön Cursorin myyntijohtajan Harri Eelan mukaan investointi on merkittävä Kotkalle..

— Uusia datayhteys vahvistaa kilpailukykyämme mm. datakeskuksista. Tällä saralla on tapahtunut viime päivinä positiivista liikehdintää. Valitettavasti on asioiden keskeneräisyyden vuoksi voi kertoa yksityiskohtaisemmin, Eela sanoo.

Uusi datayhteys valmistuu kuluvan vuoden syksyllä.

— Digitaalinen aikamme vaatii tällaisia yhteyksiä yhä enemmän.Yritykset ovat riippuvaisempia nopeista yhteyksistä kumppaneihinsa ja asiakkaisiinsa. Uusi merikaapeliyhteys vahvistaa Suomen asemaa porttina idän ja lännen välissä, Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.