Kaakkois-Suomeen kymmenen karhunkaatolupaa — Laajalle Keski-Kymen alueelle yhteensä kaksi karhulupaa

Kai Skyttä

Karhunmetsästys alkaa 20. elokuuta.

Suomen Riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle tulevaksi metsästyskaudeksi kymmenen poikkeuslupaa karhujen metsästämiseen.

Laajalle Keski-Kymen alueelle myönnettiin viime vuoden tapaan kaksi karhulupaa. Alueeseen kuuluvat Miehikkälän ja Lemin riistanhoitoyhdistysten metsästysseurojen ja -seurueiden alueet sekä osia Vehkalahden-Haminan, Virolahden, Sippolan ja Valkealan-Kouvolan sekä Lemin-Taipalsaaren ja Savitaipaleen-Suomenniemen alueista.

Kaakkois-Suomen luvat painottuvat Imatran ja Parikkalan väliselle seudulle, jonne myönnettiin kuusi lupaa. Alueella kaadettiin kuusi karhua myös viime vuonna.

Lisäksi Raja-Kymen alueelle, eli Lappeenrannan seudulle, myönnettiin kaksi karhulupaa viime vuoden tapaan.

Luonnonvarakeskus on arvioinut Kaakkois-Suomen karhukannan runsaaksi sadaksi yli vuoden ikäiseksi yksilöksi. Alueen pentutuotto on arvioitu 30 pennuksi.

Koko Suomen karhukannan arvioidaan jonkin verran kasvaneen viime vuodesta. Karhujen määräksi on laskettu noin 1 700.

Karhun metsästyskausi alkaa 20. elokuuta. Metsästys päättyy lokakuun lopussa.

Matti Veijalainen, Juho Maijala

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.