Eero Hiirosen Vesilähetys-niminen veistos otti ja lähti — Palokunta palautti etsintäkuulutetun kuution puistotoimelle

Cleve Sari

Eero Hiirosen Vesilähetys-veistoksen pienin teräskuutio katosi hetkeksi. Etsintäkuulutuksen tehnyt puistotoimi ehti luvata löytäjälle palkkion.
Eero Hiirosen Vesilähetys-veistoksen pienin teräskuutio katosi hetkeksi. Etsintäkuulutuksen tehnyt puistotoimi ehti luvata löytäjälle palkkion.

Kotkan puistotoimi julkaisi tänään Facebookissa etsintäkuulutuksen. Sapokan vesipuistossa sijaitsevasta kuvanveistäjä Eero Hiirosen veistoksesta katosi palanen. Vesilähetys-niminen veistos käsittää kolme teräksistä kuutiota, joista pienimmän huomattiin kadonneen tänään.

Puistotyöpäällikkö Ari Väisänen kertoo, että veistos on ollut kiinnitetty, mutta kannakkeet ovat olleet heikot. Viime viikonloppuna veistoksen teräskuutioista myös keskikokoinen oli kadonnut, mutta se löydettiin.

Veistoksen pohja on sellainen, että vesi pääsee veistokseen. Kannakkeet ovat saattaneet löystyä, mutta myös ilkivallan mahdollisuus on olemassa, Väisänen kertoo.

— Lankkuja pitkin veistoksen luokse pääsee. Vesi ei siinä kohtaa ole kovin syvää.

Puistotoimen veikkaus siitä, että pienin kuutio on painunut pohjaan, osoittautui oikeaksi. Kuutiota naaraamaan pyydettiin palokunta, joka onnistui tänään iltapäivällä paikantamaan karkulaisen ja palauttamaan sen puistotoimelle. Facebookissa löytäjälle luvattu löytöpalkkio meni siis mahdollisesti palomiesten virkistyskassaan.

Veistos otetaan pois aina talven ajaksi.

Kuvanveistäjä Eero Hiirosen toiselle veistokselle tehtiin ilkivaltaa tämän vuoden toukokuussa, kun Sapokan vesipuistossa olevaa teräsveistosta vahingoitettiin taivuttamalla.