Mikä on parasta juuri nyt? — Kotkasta ja Haminasta löytyi sunnuntaina ihmisiä, jotka nauttivat kauniista syyspäivästä läheistensä ja uusien tuttavuuksien kanssa

Metsolassa leikittiin lasten kanssa, Karhulan Jokipuistossa grillattiin, Langinkoskella kalastettiin ja Haminan Tervasaaressa ihasteltiin maisemaa.

Raimo Eerola

Sulo Einiö kalasteli sunnuntaina Langinkoskella.

Avainsana eli aihetunniste #parastajustnyt on valokuvien jakopalvelu Instagramissa hyvin suosittu. Sunnuntaina se oli liitetty muun muassa retkeilykuvaan, otoksiin säilötyistä sienistä, kuntosalilta, sipulisadosta ja auringonkukista. Kaikkiaan #parastajustnyt-tunnisteella löytyi parisataatuhatta otosta.

Mutta mikä on ihmisten mielestä parasta juuri nyt Kotkan ja Haminan seudulla? Siitähän piti lähteä ottamaan selvää aurinkoisena syyskuun sunnuntaina.

Maisema on kaunis, sää mitä parhain ja purjeveneet ihania. — Kirsi Hämäläinen

Raimo Eerola

”Se alkuperäinen” Krista Tukeva, Vilho ja Oliver Hyvärinen sekä Eino Tukeva viihtyivät Metsolan leikkipuistossa. Toinen Krista Tukeva jäi kameran ulottumattomiin.

Metsolasta löytyi ”se aito” ja veljen vaimo

Metsolan leikkikentältä löytyy kaksi Krista Tukevaa. Toinen kertoo olevansa ”se alkuperäinen”, toinen alkuperäisen veljen vaimo. Matkassa mukana on kolmen pojan kööri, Vilho ja Oliver Hyvärinen sekä Eino Tukeva.

— Parasta just nyt on kyllä tämä sää. Ihana ilma, vaikka ollaan jo syksyssä, sanoo se alkuperäinen Krista Tukeva.

— Voi vielä olla ulkona, jatkaa toinen Krista Tukeva.

Kesän aikana pikkulapsiperheessä on nautiskeltu lämmöstä ja auringosta ja käyty uimassa. Alkavassa syksyssäkin on mainioita puolia, muun muassa perhekerhojen ja avoimen päiväkodin aukeaminen kesätauon jälkeen.

— Tulee vähän seuraa ja sosiaalista hommaa sieltä.

Krista Tukeva sekä Vilho ja Oliver Hyvärinen ottavat ilon irti myös syksyn sadepäivistä.

— Laitetaan sadevaatteet päälle ja mennään pihalle. Jos ihan hirveä keli on, niin täytyy keksiä jotain sellaista, mihin jaksaa keskittyä sisällä. Otetaan vaikka muovailuvahaa tai piirretään.

Raimo Eerola

Keijo Dufva ja Päivi Koskinen tutustuivat Karhulan Jokipuistossa Eija Martikaiseen ja Riitta Kauppilaan.

Karhulan Jokipuistossa tuntemattomat tutustuivat

Karhulan Jokipuistossa oli sunnuntaina tapahtunut satunnainen tutustuminen. Eija Martikainen ja Riitta Kauppila olivat viritelleet tulet grilliin ja paistaneet makkarat. Kun naisten hiillosta oli vielä jäljellä, paikalle osuivat Keijo Dufva ja Päivi Koskinen.

— Päästiin sitten valmiille tulille, kiittelevät Dufva ja Koskinen.

Kuten arvata saattaa, sää sai kiitoksia myös puistoretkestä nautiskelleelta nelikolta. Myös mennyttä kesää muisteltiin hyvillä mielin.

— Olen pyöräillyt 2 000 kilometriä ihan tässä lähiseudulla. Täällä on kyllä hienoja maisemia, upeita pyöräteitä ja vaikka minkälaisia mahdollisuuksia, kertoo Dufva.

Syksyksikin löytyy suunnitelmia.

— Syksy tuo liikuntaa, kun pääsee jumppaan ja vesijumppaan, sanoo Koskinen.

Myös Riitta Kauppilan syksyyn liittyy jumppajuttuja.

— Kerran viikossa vedetään kerhoa, Tiistaitupaa. Ensin jumpataan puoli tuntia, sitten juodaan kahvit ja sitten on aina jokin aihe, kertoo Kauppila.

Ihan kaikki syksyyn liittyvä ei kuitenkaan ole kiitosten ja kehujen arvoista.

— Käytiin sienessä, mutta hirvikärpäsiä oli niin valtavasti, että tultiin äkkiä pois, sanoo Eija Martikainen.

Raimo Eerola

Juha Salonen ja Kirsi Hämäläinen nautiskelivat aurinkoisen päivän idyllistä Haminan Tervasaaressa.

Haminan Tervasaaressa oli idyllistä

Haminan Tervasaaressa idylli on rikkumaton. Laituripenkillä pariskunta katselee merelle.

— Maisema on kaunis, sää mitä parhain ja purjeveneet ihania, vaikka olisivat rannassa, luettelee parhaan hetken aineksia Kirsi Hämäläinen.

Kotona Hämäläistä ja Juha Salosta odotti sunnuntailounaan laittaminen ja vähän pyykinpesua. Sekin kuulemma oli parasta juuri eilisen kaltaisena kauniina päivänä.

— Pyykinpesu ei kylläkään ole isännän ykkösvaihtoehto. Minulla on enemmän se ruuanlaittopuoli, tunnustaa Juha Salonen.

— Mutta nythän on hyvä pestä, kun saa vielä ulkona kuivaksi, tuumii Hämäläinen.

Kirsi Hämäläinen tunnustautuu täysveriseksi kesäihmiseksi. Silti:

— On tämä syksykin ihanaa. Nimenomaan tällaiset kuulaat, kirkkaat syyspäivät, kun luonto on värikäs. Kunhan ei syksyllä hirveästi sataisi.

Pariskunta kertoo juuri ihastelleensa, kuinka vehreää ja vihreää luonnossa on, vaikka on jo syyskuun 16. päivä.

— Toivottavasti syksy jatkuukin suhtkoht lämpöisenä ja mukavana, miettii Salonen.

Ei sen niin väliä, vaikkei kalaa tule

Helsinkiläinen Sulo Einiö heittelee perhoa Langinkoskella. Yhtään kalaa ei vielä ollut tarttunut pyydykseen, mutta nuori mies ei ole moksiskaan.

— Ei sen kalan saamisella ole niin väliä. Tärkeintä on luonnossa oleminen ja rauhoittuminen. Se on juuri sitä parasta, mitä tällaisena sunnuntaina voi tehdä, sanoo Einiö.