Murtovarkaat iskivät baariin Pyhtäällä ja päiväkotiin Karhulassa – Haminalaiskodissa murtovaras livisti ulos samasta ikkunasta mistä tuli sisäänkin

Kaakkois-Suomen poliisille tuli viikonlopun aikana useita ilmoituksia erilaisista murroista asuntoihin ja muihin rakennuksiin.

Kimmo Seppälä

Etelä-Kymenlaaksossa poliisi sai useita ilmoituksia asuntoihin ja muihin rakennuksiin tehdyistä murroista. Arkistokuva.
Etelä-Kymenlaaksossa poliisi sai useita ilmoituksia asuntoihin ja muihin rakennuksiin tehdyistä murroista. Arkistokuva.

Poliisi on saanut jälleen useita ilmoituksia varkaiden mukaan lähteneistä polkupyöristä sekä häkkivarastoihin ja omakotitaloihin tehdyistä murroista.

Myöhään torstai-iltana Hallantiellä auto suistui tieltä ja omistaja joutui jättämään autonsa tien varteen. Kun hän aikaisin perjantaiaamuna meni siirtämään autoaan, huomasi hän, että siihen oli murtauduttu. Autosta oli varastettu muun muassa työkaluja, soitin ja rekisterikilpi.

Murtautuja karkasi ulos ikkunasta

Torstain ja perjantain välisenä aikana oli murtauduttu Kymenlaaksonkadulla asuntoon etuovi murtamalla. Asunnosta oli varastettu sekalaista kodin irtainta.

Perjantaina paljastui Korelassa omakotitalomurto, kun omistaja palasi asunnolleen. Murtojälkiä ei ollut, mutta asunnosta oli hävinnyt sekalaista kodintavaraa.

Haminassa murto omakotitaloon keskeytyi, kun talossa olleet henkilöt olivat kuulleet meteliä toisesta huoneesta ja teljenneet huoneen oven ulkopuolelta. Murtovaras poistui samasta ikkunasta mistä oli kiinteistöön tullut.

Murtovarkaat iskivät päiväkotiin Karhulassa

Lauantaina Pyhtään Purolassa paljastui, että baariin oli murtauduttu. Varkaat olivat menneet liikkeeseen perjantain ja lauantain välisenä yönä ja vieneet pohjakassan sekä alkoholijuomia.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä murtauduttiin kaksi kertaa päiväkotiin Karhulassa.

Ensimmäisen murron yhteydessä saatiin toinen tekijöistä kiinni murtopaikalta ja jälkimmäisessä murrossa on tekijöistä olemassa silminnäkijähavainto.

Lisäksi poliisille ilmoitettiin sunnuntaina asunnon varastoon tehdystä murrosta Kotkassa. Varastosta oli viety vaatteita ja työkaluja.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 414 559.