Linnoituksen päiväkodissa hoidossa olleella lapsella on todettu korona Haminassa – Osa päiväkodin lapsista ja työntekijöistä on määrätty karanteeniin

Päiväkodissa on keväästä alkaen toimittu kuudessa eri solussa, jotka eivät ole olleet tekemisissä keskenään.

Antti-jussi Larvio

Linnoituksen päiväkodissa hoidossa olleella lapsella on havaittu korona. Päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta osa on määrätty kotikaranteeniin.
Linnoituksen päiväkodissa hoidossa olleella lapsella on havaittu korona. Päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta osa on määrätty kotikaranteeniin.

Linnoituksen päiväkodissa hoidossa olleella lapsella on todettu korona Haminassa. Päiväkoti sai tapauksesta tiedon maanantaina aamulla.

– Maanantaina kello 8.15 Kymsotesta tuli ilmoitus päiväkodin johtajalle, että yhdellä päiväkodissa hoidossa olevalla lapsella on todettu positiivinen tulos koronatestissä. Käytännössä se tarkoitti, että heti asetettiin 17 päiväkotilasta ja 11 henkilökuntaan kuuluvaa kahden viikon kotikaranteeniin. Infektiolääkärin karanteenimääritys koski kaikkia, jotka olivat olleet viime viikon torstaina tai perjantaina sairastuneen lapsen kanssa samassa päiväkodin solussa, Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen toteaa.

Hänen mukaansa Linnoituksen päiväkodissa toimitaan kuudessa eri solussa eli käytännössä päiväkodissa on kuusi eri päiväkotia, joiden lapset ja henkilökunta eivät ole olleet keväästä lähtien tekemisissä toistensa kanssa.

Muhosen mukaan kotikaranteenissa noudatetaan yleistä ohjeistusta eli se kestää kaksi viikkoa. Karanteeniin joutuneita ei vältättämättä kuitenkaan testata koronan varalta, vaan Muhosen mukaan ohjeistus on tilanteen seuraaminen.

Asiasta tiedotettu

Muhonen sanoo kaikkia Linnoituksen päiväkodissa lapsiaan pitäviä huoltajia informoidun tapauksesta. Myös koko henkilökunta on saanut asiasta tiedon.

Muhonen haluaa muistuttaa haminalaisia koronan aktivoitumisesta kaupungissa.

– Yleisesti ottaen Haminassahan on koronatapauksia pikkuhiljaa lisääntynyt eli kyllähän aktivoitumisvaihe on menossa. Kaupunki tulee työnantajana muistuttamaan henkilökuntaansa menettelytavoista eli korostamaan turvallisuutta ja käsihygieniaa. Samat turvallisuuskehotukset koskevat tietysti koko kaupunkia eli haluan muistuttaa kaupunkilaisia varovaisuudesta ja turvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Muhosen mukaan kaupungin koronajohtotiimi kokoontuu keskiviikkona käsittelemään koronatilanteen mahdollisesti vaatimia lisätoimenpiteitä.

– Kuuntelemme kokonaisuutta ja teemme Haminaa koskevat omat ratkaisut.