Maasotakoulun alokkaiden sotilasvalatilaisuutta Haminan RUK:ssa voi seurata suorana lähetyksenä Kymen Sanomien verkkosivuilta lauantaina

Sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään ilman yleisöä koronan aiheuttamien poikkeusjärjestelyjen vuoksi.

Sotilasvala vannotaan tällä kertaa ilman yleisöä. Arkistokuva.
Sotilasvala vannotaan tällä kertaa ilman yleisöä. Arkistokuva.

Maasotakoulun alokkaat vannovat sotilasvalan lauantaina 8. elokuuta. Koronaviruksen aiheuttamien poikkeuksellisten järjestelyjen vuoksi Puolustusvoimien heinäkuun saapumiserän sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet järjestetään ilman yleisöä. Valatilaisuutta voi kuitenkin seurata suoran lähetyksen kautta.

Maasotakoulun valatilaisuus järjestetään Haminan varuskunnassa lauantaina kello 11.40. Valatilaisuuden suora lähetys on katseltavissa Kymen Sanomien verkkosivuilta. Lähetys kannattaa varmuuden vuoksi käynnistää jo muutama minuutti ennen sen alkua, jos sen haluaa nähdä alusta asti.

Alokkaista jääkäreiksi

Saapumiserä 2/20 aloitti varusmiespalveluksen 6. heinäkuuta. Haminan Reserviupseerikoulun Jääkäri- ja Kuljetuskomppanioissa palveluksen aloitti yhteensä noin 300 varusmiestä.

Sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen alokkaista tulee jääkäreitä.

Vakuutustilaisuutta ei lähetetä suorana. Siitä kuitenkin tehdään videotallenne, jonka vakuutuksen antaneet varusmiehet ja heidän omaisensa voivat pyytää itselleen Maasotakoululta.

Uusimmat uutiset