Paino nousee ja diabetesriski kasvaa — Kotkalaisille on tarjolla ravitsemusvalmennusta älypuhelimen avulla

All Over Press

Tarmo-ravitsemusvalmennuksessa on apuna älypuhelimella tehtävä ruokapäiväkirja.
Tarmo-ravitsemusvalmennuksessa on apuna älypuhelimella tehtävä ruokapäiväkirja.

Kotkan kaupunki järjestää kuntalaisille keväällä uudentyyppisen Tarmo-ravitsemusvalmennuksen, jossa yhdistyvät ryhmän tuki ja uusi mobiiliteknologia.

— Valmennuksessa on tavoitteena tunnistaa ihmisten omia vahvuuksia, joiden pohjalta on mahdollista suunnitella muutoskokeiluja kaikilla hyvinvoinnin osa-alueilla. Niillä tarkoitan ruokailutottumuksia, liikuntaa ja unta, kertoo Valmennuksen sisällöstä vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa.

Kolme kuukautta kestävä Tarmo-valmennus käynnistyy jo maaliskuun aikana. Ryhmäläiset saavat yksilöllistä elintapaohjausta Palssalta sekä ryhmätapaamisissa.

— Tukena omien tottumusten havainnointiin ja vertaistuen saamiseen käytetään kuvallista ruokapäiväkirjaa; MealLogger-sovellusta.

Suomalaisten diabetesriski kasvaa

Ensivaiheessa valmennukseen pääsee mukaan 100 vapaaehtoista kuntalaista, joilla on diabetesriskikyselyn perusteella kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

— Kymenlaaksolaisilla, kotkalaisilla ja niin kuin muillakin suomalaisilla on taipumus siihen, että paino nousee ja diabetekseen sairastumisen riski kasvaa, toteaa Palssa.

Oman riskinsä voi testata tiedotustilaisuudessa tai halutessaan jo etukäteen Diabetes.fi -sivustolla. https://www.diabetes.fi/riskitesti.

Valmennuspaikat täytetään tiedotustilaisuudessa ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumisen edellytyksenä on, että osallistujalla on käytettävissä älypuhelin.

Marleena Liikkanen

Liikunta on yksi tapa pitää diabetes loitommalla.

Uusi tapa edistää terveyttä

Tarmo -valmennushankkeen kotkalaisille tarjoaa kaupunki.

— Kohonnut riski sairastua kakkostyypin diabetekseen on ongelma alueellamme. Tämä on uusi tapa ajatella terveydenedistämistä. Uudella toimintamallilla haluamme saada myös asukkaita muistamaan oma vastuunsa terveydenedistämisessä, toteaa Kotkan kaupungin terveysjohtaja Kati Homanen.

Tiedotustilaisuudessa jaetaan lisäksi 100 Tarmo-terveysämpäriä, joissa on terveellinen yllätys.

All Over Press

Uni on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja.