Kymenlaakson Jäte pyytää jätteenkuljettajia ja pieniä koululaisia mukaan vilkutuskampanjaan — Katso video!

Kymenlaakson Jäte haluaa kiinnittää huomiota siihen, että jäteastioiden tyhjennykset ja jätteenkuljetukset asuntokaduilla ja kotien ja koulujen pihoissa saadaan hoidettua turvallisesti. Liikenteessä niin jalankulkijoiden, pyöräilijöiden kuin autonkuljettajien tarkkaavaisuutta tarvitaan, erityisesti näin kouluvuoden alussa.

Kymenlaakson Jäte kutsuukin jätteenkuljettajat ja pienet koululaiset mukaan vilkutuskampanjaan. Norjasta alkunsa saaneen kampanjan ideana on varmistaa, että jäteauton kuljettaja tai muu raskaan ison ajoneuvon kuljettaja näkee pienikokoisen jalankulkijan ennen suojatien ylittämistä.

— Isojen ja raskaiden ajoneuvojen kuljettajat istuvat korkealla suhteessa katutasolla olevaan lapseen. Vaikka ajoneuvossa on useita peilejä, jää auton lähelle monta niin sanottua kuollutta kulmaa, joihin kuljettaja ei näe, asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä kertoo tiedotteessa.

Tietä ylittäessä toimitaan näin: Lapsi pysähtyy ennen tien ylitystä. Jos risteyksessä on iso ajoneuvo, lapsi hakee katsekontaktin kuljettajaan ja vilkuttaa hänelle. Kun kuljettaja vilkuttaa takaisin, lapsi tietää, että hänet on nyt nähty ja hän voi turvallisin mielin astella suojatielle.

— Vilkuttaminen on myös todella hauskaa – sekä lasten että kuljettajien mielestä, Leppälä lisää.

Yllä olevassa norjankielisessä videossa kuvataan havainnollisesti rekankuljettajan näköpiirin kuolleita kulmia ja lasten toimintatapaa tienylitystilanteessa. Pysähdy, katso ja vilkuta, videolla kehotetaan. Videon rekkakuski kertoo, että katsekontaktin hakeminen kuljettajaan on tärkeää. Näin voi toimia myös muiden autojen kanssa.

— Liikenneturvallisuuden parantamisessa tarvitaan lasten apua. Ystävät vilkuttavat toisilleen, kuski kertoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.