Karhulan kirjasto uuteen rakennukseen

Raimo Eerola

Karhulan kirjasto ei enää vastaa nykykirjastoille asetettuja vaatimuksia.
Karhulan kirjasto ei enää vastaa nykykirjastoille asetettuja vaatimuksia.

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että Karhulan kirjastolle rakennetaan uudet toimitilat.

Hallitus hyväksyi kirjaston tarveselvityksen ja oikeutti aloittamaan hankesuunnittelun niin, että sen yhteydessä selvitetään laajasti, mitä kaikkia palveluita uudisrakennukseen voisi tai pitäisi sijoittua.

Nykyrakennus 1950-luvulta

Karhulan nykyinen kirjasto toimii kiinteistössä, joka valmistui alun perin kauppahalliksi vuonna 1959. Rakennusta ei ole peruskorjattu, mutta pienempiä remontteja on vuosien mittaan tehty.

Kirjastossa on jo 1990-luvulta lähtien ilmennyt sisäilmaongelmia ja henkilökunnan oireilua. Oireet eivät ole poistuneet korjauksista huolimatta.

Lisäksi kirjaston tilat ovat kolmessa kerroksessa, eivätkä ne ole esteettömät. Myös kirjastotalon sijaintiin ja asiakaspysäköintiin liittyy ongelmia.

Karhulan koulun tontti esillä

Erillisen uudisrakennuksen tavoitehinta-arvio on 2 395 000 euroa.

Tarveselvityksessä rakennuksen parhaaksi paikaksi on esitetty sen sijoittamista Karhulan koulun tontille tai sen välittömään läheisyyteen.

Kaupunginhallitus on kuitenkin sitä mieltä, että rakennuksen lopullinen paikka kannattaa päättää vasta Karhulan osayleiskaavassa, jonka yhteydessä palvelujen sijoittumista Karhulassa tutkitaan laajasti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.