Xamkin Kotkan uusi kampus on vielä suunnittelupöydällä

Vuoden vaihteessa perustetun Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan kampus on vielä suunnittelupöydällä. Rehtori Heikki Saastamoisen mukaan vaihtoehtoja on yhä viitisen kappaletta.

— Ne ovat hyvin erilaisia ja näyttävät kaikki hyviltä. Eroja on muun muassa siinä, rakennetaanko pystyyn vai vaakaan ja kuinka paljon mennään maan alle.

Uuden kampuksen yhdeksi sijoitusvaihtoehdoksi on esitetty Kotkan Kantasataman aluetta. Rehtorin mukaan nykyistä Metsolan kampusta ei ole mielekästä ryhtyä peruskorjaamaan.

— Rakennus on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Siellä on ainakin 85 prosentin peruskorjaustarve, eikä sitä voi saneerata niin, että opetus jatkuisi siellä remontin ajan. Emme myöskään tarvitse ihan niin paljon tilaa kuin Metsolassa, sanoo Saastamoinen.

Riina Lehtoranta

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.